×

Autoritativ løslatelse | Matpriser fortsetter å holde forbrukerprisene på innbyggerne fortsatt å være stabile

Autoritativ løslatelse | Matpriser fortsetter å holde forbrukerprisene på innbyggerne fortsatt å være stabile

Qilu.com · Lightning News, 19. april. I dag holdt provinsens regjeringskontor en pressekonferanse for å frigjøre den økonomiske og sosiale driften av Shandong i første kvartal i år.Fu Xiangguo, visedirektør og talsmann for Provincial Bureau of Statistics, analyserte den nåværende prisen og neste trinn i innbyggernes forbrukerpriser.
I første kvartal var provinsens forbrukerpriser (KPI) flatt år -år, hvorav 0,6%i januar, 0,6%i februar og 0,1%i mars.I følge analyse skyldtes nedgangen i mars hovedsakelig den sesongbaserte nedgangen i mat, turisme, transport og annen pris etter vårfestivalen, noe som drev den totale nedgangen på KPI.For tiden er forbrukerprisene til innbyggerne generelt stabile, og de viktigste manifestasjonene er egenskapene til tre aspekter:
Matprisene er hovedsakelig redusert.I første kvartal falt matprisene i provinsen med 2,8%år -år.Av de 45 grunnleggende kategoriene som utgjorde mat, reduserte 28 og 17 rose.Blant dem falt egg, fersk frukt og svinekjøtt med henholdsvis 10,0%, 7,4%og 5,5%;
Prisene på industrielle forbruksvarer steg litt.I første kvartal økte prisene på industrielle forbruksvarer i provinsen 0,1%år -år.Blant dem har energipriser som bensin og diesel økt med 0,5%, og prisene på drivstoffbiler og nye energibiler har falt med henholdsvis 4,6%og 3,1%.
Serviceprisene svingte.I første kvartal, forbruk som reise, rengjøring, catering osv. Under vårfestivalferien, og prisen på servicekategoriene steg 0,8%år -år.Blant dem steg reisebyråer, overnatting og cateringprisene henholdsvis 11,8%, 3,6%og 2,0%.
Når det gjelder den senere trenden, mener Fu Xiangguo at på den ene siden, ettersom den økonomiske driften av provinsen fortsetter å forbedre seg, spesielt i markedets etterspørsel etter å øke jevnlig, vil det bidra til å forbedre situasjonen for lav prisdrift.På den annen side har forbruksvarene i Shandong akselerert implementeringen av forbrukerpolitikk som den gamle erstatningen, og fremveksten av høytider som May Day og Dragon Boat Festival vil fortsette å komme seg etter etterspørsel etter varer og tjenester, som vil bringe Noe støtte for prisgjenoppretting.Den generelle dommen er at forbrukerprisene til innbyggerne fortsetter å holde stabile.
Lynnyhetsreporter Hanpanpan -rapport
Rapport/tilbakemelding