×

Torre in Lewandowski sta dosegla po dva zadetka, Barcelona je premagala Sevillo in vodila La Ligo

Torre in Lewandowski sta dosegla po dva zadetka, Barcelona je premagala Sevillo in vodila La Ligo

Barcelona je v 10. krogu La Lige premagala Sevillo s 5:1 in nadaljevala s utrjevanjem na vrhu.

Na začetku tekme je Lewandowski z enajstmetrovko pomagal Barceloni odpreti tekmo, nato pa je Pedri s čudovitim strelom od daleč povišal rezultat. Pred koncem prvega polčasa je znova zadel Lewandowski, ki je prednost Barcelone povišal na tri zadetke in skoraj iztržil zmago dres Barcelona 24/25.

Zadetek Lewandowskega je pokazal njegovo vroče stanje v tej sezoni. Ne le, da je natančno tekel v kazenski prostor, ampak je s sodelovanjem s soigralcem Rafinho v celoti izkoristil svoje zaključne sposobnosti. Na tej tekmi se je dobro izkazal tudi mladi igralec Barcelone Pablo Torre. Po vstopu kot menjava v drugem polčasu je dosegel dva zadetka in ekipi dodal češnjo na torti. Omeniti velja, da je to tudi prvi Torrejev dvojnik v tej sezoni.

Čeprav je Sevilla ob koncu tekme dosegla gol Idembuja Muzamba, je bila obramba Barcelone kot celota stabilna in tekmecu ni privoščila preveč priložnosti. Gavi je debitiral po vrnitvi po poškodbi, kar je bila nedvomno dobra novica, ki so jo navijači Barcelone nestrpno čakali Najbolj ugodni nogometni dresi. Na tej tekmi se je v celoti pokazala globina zasedbe ekipe, pomembno vlogo pa je odigrala tudi taktična prilagoditev glavnega trenerja Xavija.

Po tej tekmi je Barcelona še naprej vodila na lestvici La Lige. V nadaljevanju jih čaka težko pričakovan državni derbi, njihov nasprotnik pa je Real Madrid, ki je s tesnim zaostankom. Za Barcelono ta zmaga ne le utrjuje ligaški položaj, ampak tudi postavlja dobre psihološke temelje za prihajajoči hud boj.

Post Comment