×

Southern Network Review: Arbeid sammen for å skape et godt kontantsirkulasjonsøkologisk miljø

Southern Network Review: Arbeid sammen for å skape et godt kontantsirkulasjonsøkologisk miljø

  Med utviklingen av elektronisk betaling har landets kontantmottaksmiljø endret seg betydelig, og fenomenet med å nekte kontanter har skjedd.6. mai publiserte People’s Bank of China en rekke typiske tilfeller av renovering av RMB -kontanter.

Kilde: Visuelt Kina

  Blant disse sakene nektet noen av dem å godta kontanter på grunn av «ikke å sette opp kontantmottak og betalingskanaler.» Grad av forståelse og misforståelse av deres ansvar og forpliktelser i kontantmottak, eller på grunn av kostnadskontroll og brukeropplevelse, er det uvillighet til å samle inn kontanter i ulik grad.

  Noen forbrukere blir nektet å motta RMB -kontanter når de bruker, skader den juridiske statusen til RMB, og krenkelse av forbrukernes alternativer for betalingsmetoder.I denne forbindelse har People’s Bank of China gjentatte ganger gitt ut en kunngjøring om å rette opp avvisning av kontanter, som ikke bare ga ut et sterkt signal som fast opprettholder den juridiske statusen til RMB, men også formidler besluttsomheten til å skape et godt kontantsirkulasjonsøkosystem .

  Det er sant at med den utbredte anvendelsen av intelligente tjenester, endrer betalingsmetoder som WeChat og Alipay dypt og kontinuerlig å endre publikums levekår for levende forbruk.Men vi må innse at RMB er den juridiske valutaen i landet mitt, og å nekte kontanter er en slags ulovlig handling.Artikkel 16 i kapittel 3 i Folkerepublikken Kina i Folkerepublikken Kina bestemmer at noen enheter eller enkeltpersoner ikke skal nekte å betale for all offentlig og privat gjeld i Folkerepublikken Kina i RMB.

  Den lovfestede statusen til RMB kan ikke krenkes, og den vil bli straffet hvis den blir nektet.På den ene siden er det nødvendig å øke eksponeringen og administrative straffer, og ta retting av avslag på kontantarbeid som en nøkkeloppgave i lang tid, spesielt for kontantfaget som involverer offentlige tjenester, folks levebrød og høy offentlig oppmerksomhet, og Stor innflytelse. kontantbruksmiljøet.På den annen side er det nødvendig å styrke propaganda -loven, ytterligere konsolidere konsensus om å nekte å akseptere kontantbrudd i hele samfunnet, og veilede operatørene for å respektere vanen med å betale kontant betaling fullt ut.Samtidig, når publikum oppdager fenomenet avslag eller diskriminerende tiltak for å ekskludere kontanter, må klager og rapporter klages og rapporteres gjennom forskjellige kanaler som forbrukerrettigheter og interesser i økonomiske forbruksrettigheter.

  Økonomisk og sosial utvikling er fortsatt sterk i kontanter.Flertallet av forretningsenheter bør styrke begrepet rettsstaten, opprettholde den lovfestede statusen til RMB, operere i integritet, forbedre tjenester, respektere offentlige betalingsalternativer og i fellesskap bygge et kontant harmonisk sirkulasjonsmiljø.