×

Foretak har blitt rapportert å forårsake brudd på forurensningen og føre til at et stort antall fisk dør.

Foretak har blitt rapportert å forårsake brudd på forurensningen og føre til at et stort antall fisk dør.

«Fisken er død.»
I Linyi Half Town, Shandong, driver Hu Bing et fiskeri med avls kooperativ.Siden for fire år siden fikk han det lokale østlige fløytereservoaret og kastet mange fiskefrøplanter.I januar i år døde fisken i reservoaret plutselig på en skivet måte og snudde seg rundt en lukt.
Han mistenker at dette er relatert til kloakk av reservoarets inntreden i vannuttaket og oppstrøms Golden Gong ti dekar med tehager.Hu Bing tok bilder og videoer, fant en institusjon for å gjøre testing av vannkvalitet og rapportere til flere avdelinger.
Nylig mottok Hu Bing svar fra Linyi Ecological and Environment Bureau: Local Survey fant at Golden Gong 10.000 dekar med tehager ble utskrevet ulovlig vannuttak (det vil si regenerativt vann, og refererte til riktig behandling av avløpsvann eller regnvann, som som kan brukes til nyttig bruk etter riktig behandling, som kan brukes til nyttig bruk.Miljøvernavdelinger har bedt om at tehagen er strengt forbudt å overskride standardene og over vanning for å sikre utvinning og utnyttelse av overfylt vann.Imidlertid fremmes relatert arbeid som undersøkelsesvurdering og overvåking av vannkvalitet av død fisk fortsatt.
Flere miljøforskere fortalte The Beijing News Reporter for fiskerier.Noen advokater sa at Hu Bing kan få erstatning gjennom påtalemyndigheten.
Reservoaret som driver fisk, bønder anslår tapet av over 2 millioner yuan
Hu Bing husket at for fire år siden, da han først fikk det dongxiske reservoaret, var vannet klart her, og han kunne se den blå himmelen og hvite skyer reflektert over vannet.Han kjøpte blomster, hvit ravioli, karpe, gresskarpe, samt møbler som steinbit og stor svart bass, og kastet den i vannet.
I september 2022 var vannkvaliteten til East Whistle Reservoir tydelig.Intervjuobjekt tilståelse
Reservoaret ble bygget på de øvre delene av den østlige fløyten til Liuqing -elven i elven Yihe.I løpet av flomsesongen ble det omkringliggende regnvannet overført, og det var ingen industrielt avløpsvann som strømmet inn.
I midten av januar i år fant Hu Bing i en rutinemessig inspeksjon at fisken i vannet hoppet opp og ned.Han følte seg galt, trukket opp med en høydefinisjonssonde og fant ut at mange fisk vendte magen.I februar døde nesten all fisken i reservoaret.
I følge hans foreløpige estimering var tapet omtrent 2,16 millioner yuan.
Hu Bing ønsket å finne ut av fisken.Han tenkte på grøfta ved vanninnløpet til reservoaret -mest av tiden i tidligere år, grøfta ble tørket opp, og bare regnvann strømmet inn i løpet av flomsesongen.I begynnelsen av februar i år oppdaget Hu Bing imidlertid at et gul -grønt kloakk i grøfta stadig strømmet inn i reservoaret fra oppstrøms, og hastet et stort hvitt skum, og noen døde fisk fløt på den.
8. mars fløt Dongxing -reservoaret i vannuttaket.Intervjuobjekt tilståelse
Hu Bing gikk langs grøfta og var omtrent 800 meter oppstrøms i reservoaret.Hu Bing kom inn i parken gjennom en kollapset vegg, og fant ut at bakken forskjøvet dreneringsrørbelte var dekket med forskjøvet dreneringsrør.
Gongluo Wan -Acre Tea Garden er industrien i Jinlou Group of Linyi Star Enterprise.Offentlig informasjon viser at operatøren av Golden Gong 10.000 dekar tehage er Linyi Jinlu Green Garden Ecological Agriculture Co., Ltd. (heretter referert til som «Jinlou Green Garden Company»).Dette selskapet ble grunnlagt i 2014 og påtar seg det tunge ansvaret for hele Jinlou Groups landbruksutvikling. Tre -ektlers søt tebase, 10.000 dekar med hageplanter, tre viktige funksjonelle sektorer, involverer mange områder som økologisk turisme, organisk avfallssirkulasjon, tea tree -dyrking og teproduksjon, hagefrøplante dyrking og andre felt.Blant dem er det totale arealet på 10.000 dekar søte tebaser og 10.000 dekar med hagefrøplanter mer enn 30.000 dekar, med omtrent 4,1 millioner søte tetrær og 450 000 andre grønne frøplanter. i landet.
En landsbyboer nær Tumen Village fortalte Beijing News Reporter at han var i nærheten av tehagen på mer enn 3 dekar.Rundt vårfestivalen i år fulgte det gule -grønne kloakk som ble sluppet ut fra tehagen vanningsgrøfta, og den «sparsomme» strømmet inn i feltet vinterhvete.Han så innover gjennom trådnettet på periferien av tehagen.
I tillegg rapporterte mange landsbyboere at drikkevannet deres også ble påvirket.
Det er to brønner omtrent 10 meter fra Dongxing reservoar.Hu Bing introduserte at de omkringliggende landsbyboerne før ville hente vann her.Etter at den store døde fisken dukket opp tidligere i år, dukket også brønnvannet opp i brønnvannet.Han informerte presserende personalet i reservoaret om å forsegle brønnen og fortalte landsbyboerne som kom for å hente vannet at «brønnvann var forurenset og ikke kunne drikke.»
Dongxian Village ligger nedstrøms for reservoaret, med mer enn 4000 permanent befolkning.28. mars minnet Hu Bing landsbyboernes WeChat -gruppen om at oppstrøms reservoaret er blitt forurenset, og ikke treffer brønnvannet ved elven.En tidligere landsbyskader i Dongxian Village sa at de fleste landsbyboerne som hørte nyhetene ikke turte å drikke elvevann, men noen eldre mennesker i landsbyen brukte ikke mobiltelefoner og visste ikke nyhetene. . «
Vannet som slippes ut fra tehagen er vanningsvann, og miljøvernavdelingen: Det er strengt forbudt å slippe ut i det ytre miljø
Etter at avlsfisken døde, bestilte Hu Bing et tredje -parti -testbyrå for å oppdage vannkvaliteten på reservoaret.Rapporten viser at testpersonalet hentet ut vannprøver 4. februar, ammoniakknitrogen, total fosfor og andre indikatorer som er trukket ut ved vannutløpet til reservoaret.
Han rapporterte saken til de aktuelle avdelingene.21. mars ga Linyi City Ecological and Environment Bureau ut «svarene på forurensningen av østbyen East Town East Pleeling Reservoir, som forårsaket døde fiskesaker» (heretter referert til som «svarbrevet»).Brevet nevnte at etter å ha mottatt rapporten, etablerte Linyi City Ecological and Environment Bureau et felles etterforskningsteam for å gjennomføre på stedet etterforskning på oppstrøms for vanninntaket til Dongxian Reservoir 5. mars, og til dreneringsutløpet til Golden Gong 10.000 dekar med tehager, reservoarsenteret, etc. 12 poeng for prøvetaking av prøvetaking.
«Svarene» sier at staten ikke har formulert standarder for vannkvaliteten til flomkontrollreservoaret.Testresultatene viser at vannkvaliteten til det dongxiske reservoaret er i tråd med «GB 5084-2021). Type vannkvalitet er godkjent av den profesjonelle avdelingen for typen vannkvalitet.
Etterforskningsteamet som ble undersøkt på stedet at de øvre rekkevidden til det dongxiske reservoaret var omtrent 800 meter av teddreneringsporten, og omtrent 1,5 kilometer oppstrøms for reservoaret var en Wangtang, og vannet som ble sluppet ut fra tehagen ville også strømme inn i dette.Hu Bing forklarte at vannet som ble sluppet ut fra tehagen, strømmet inn i reservoaret gjennom ovennevnte dreneringsport og Wangtang.
4. februar, inne i Golden Gong 10.000 dekar med tehager, strømmet kloakken ut fra dreneringsrøret inn i elven East Penti gjennom vanningsgrøft, og ble overført til East Whistle Reservoir.Intervjuobjekt tilståelse
Undersøkelsen viste at vannet som ble utskrevet fra tehagen var vanningsvann.
«Svarene» nevnte at fra 1. januar til 6. februar i år, vil Jinlou Water Co., Ltd. håndtere det middels vann etter at det biokjemiske systemet for kloakk og når «GB 5084-2021). Tehager brukes til vanning. Den transporterer totalt rundt 580 000 tonn 37 dager og en daglig gjennomsnittlig konvertering på rundt 15 000 tonn.
Tehager tar i bruk bakken irrigasjonsmetode for å irrigere området og tidsperioden.I henhold til de relevante kravene fra Jinlou Group, bør tehagen ta i bruk jordspenningsmetoden for å lokalisere endringene i jord- og vannpotensialet, og bygge en vann -resistent kiste, vannguide kanal, dreneringsgrøft og bygge et basseng i den Vannvannsområde for å sikre utvinning av overløpsvann.
Imidlertid fant inspeksjoner av undersøkelsesteamet at tehagen ikke brukte jordspenningsplanleggingsmetoden for å planlegge vanningsområdet og perioden. eksternt miljø.I følge fotomaterialene levert av Hu Bing, etter feltundersøkelsen, kan det bekreftes at TEAGE -dreneringsutløpet ble tappet ut av miljøet 4. februar 2024.
I følge behandlingstiltakene som er nevnt i «svarene», beordret Lantashan -grenen til Linyi Ecological and Environment Bureau Jinlou Green Park Company å strengt kontrollere kvaliteten og vannkvaliteten og vannet av vanning. strengt forbudt å tømme det ytre miljøet.
Imidlertid la reporteren merke til at når det gjelder hvorvidt reservoaret var forurenset, fiskedøden og drenering av drenering av Golden Gong Green Garden Company, ga Linyi Ecological and Environment Bureau ikke en klar forklaring.
17. april, en medarbeider i Jinlou Water Co., svarte Ltd. på reporteren i Beijing -nyhetene om at selskapet sendte vanningsvann til tehagen.Beijing News Reporter har gjentatte ganger kalt Gonglu Green Park Company, og ingen svarte fra pressetid.
En reporter fra Beijing -nyhetene kalt Linyi City Ecological and Environment Bureau, Lanshan -grenen til Linyi Ecological and Environment Bureau, og propagandaavdelingen i Linyi kommunepartiets komité.
Er det en årsakssammenheng mellom bedriftsavløp og død fisk og den døde fisken.
Beijing News -reporteren konsulterte flere miljømessige lærde for å vite at som et overflatevannområde med funksjonelle funksjoner, bør ikke vannkvaliteten til reservoaret måles ved å henvise til «bønder vanningsvannkvalitetsstandarder», men «overflatevannsmiljøets kvalitetsstandarder «Bør brukes.
«Surface Water Environmental Quality Standards» (GB 3838-2002) implementert i 2002, i henhold til miljøfunksjonen og beskyttelsesmålet for overflatevannsområdet, del vannet i fem kategorier i henhold til det funksjonelle høye og lave og utfør standarden verdier av de tilsvarende kategoriene i forskjellige funksjonelle kategorier.Blant dem er kategorier jeg hovedsakelig egnet for kildevann og nasjonal naturreservat.
Wang Xiaojun, professor ved School of Environment and Energy of South China University of Technology, sa at fiskeriets oppdrett i det minste i det minste skulle oppfylle standarden for IV -vann. . «
Han forklarte at de viktigste referanseindikatorene for fiskeoppdrett er ammoniakknitrogen.En reporter fra Beijing -nyhetene fant at nitrogen og fosfor og kaliumgjødsel ble brukt under planting av te trær.Testdataene levert av Linyi Ecological and Environment Bureau i «svarene» viser at de to indikatorene på ammoniakknitrogen og total fosfor i sentrum av reservoaret i sentrum av reservoaret er høye, noe som overstiger antall nasjonale standarder. «Dette er flere ganger.» Dette er flere ganger.
Imidlertid påpekte en miljøforsker som er engasjert i vannforurensningsforskning at fra perspektivet på deteksjonsdata og «svar», kan den døde fisken i reservoaret ikke bestemmes av bedriftsavløpet.
21. mars drev Dongxing reservoaret død fisk.Intervjuobjekt tilståelse
«Svarene» nevnte at Lanshan -grenen til Linyi City Ecological and Environment Bureau, for tiden undersøker saken om utslipp av vann i Golden Gong Green Park for å utføre vanning i det ytre miljø.Lanshan -distriktsregjeringen har sammenkalt flere avdelinger for å implementere og fremme undersøkelsene av årsaken til død fisk, tapsvurdering og overvåkning av vannkvalitet.
Hu Bing håper at avløpspartiet skal stoppe utskrivning av avløp, kompensere de økonomiske tapene av oppdrettskooperativer, gjenopprette vannkvaliteten på reservoaret, og de relevante avdelingene bør gjøre rede for ansvarlighet for avløpsbedrifter og relevante personer.
Cao Xiaofan, en reporter fra Beijing News Consulting i Institute of Environmental Law and Practic De økologiske tvistene, gjerningsmannen skal være en gjerningsmann skal være.
Cao Xiaofan forklarte at den ovennevnte metoden betyr at i sivile søksmål i miljøforurensning, er ansvaret for å beviste årsaken til årsakssammenheng mellom kloakk og skade forurensningspartiet.»Offeret trenger bare å bevise: For det første er jeg skadet; for det andre er du kloakk for meg. Du trenger ikke å bevise at det er en årsakssammenheng mellom de to. Offerets miljøgifter har vært tilgjengelig før forurensning, eller Utskillede miljøgifter kan ikke være der.
I samsvar med artikkel 82 i «People’s Republic of China Water Pollution Prevention and Control Law», hvis standardene som overskrider vannforurensninger som sendes ut eller overskredet de totale vannforurensningene utladningsindeksutladning av vannforurensning; Data, eller avskaffelse av forebygging av vannforurensning som vannforurensning og kontrollanlegg, vannforurensninger skal utskrives, og miljøvernmyndighetene til folks regjering på eller over fylkets nivå skal pålegges korreksjon eller pålegg om å begrense produksjonen, suspendere produksjonen og retting, og innførte en bot på mer enn 100 000 yuan eller mindre;
Beijing News Reporter Liu Siwei
Rediger Peng Chong skolepar Fu Chunzheng
Rapport/tilbakemelding