×

Sikkerhet først!️ Kjenner du denne lille kunnskapen om mattrygghet

Sikkerhet først!️ Kjenner du denne lille kunnskapen om mattrygghet

– Artikkel om matsikkerhet –

matsikkerhet

Start fra meg

Om sommeren er alle slags matvarer sårbare for forurensning og korrupsjon av fluer og bakterier.I perioden med inntreden av matsikkerhet.For å sikre helse- og livssikkerheten til studenter, og for å forbedre deres bevissthet om sikkerhet, la oss se på relevant kunnskap om matsikkerhetsproblemer med læreren!

Matkvalitet og sikkerhet

Matkvalitet og sikkerhet refererer til graden av garanti for helse og sikkerhet for matister for matkvalitet.Inkludert tre aspekter: For det første kvalitets- og sikkerhetsproblemer forårsaket av matforurensning.Eksempel: Biologisk forurensning, kjemisk forurensning, fysisk forurensning, etc.For det andre kvaliteten og sikkerheten til utviklingen av teknologi for matindustri.For eksempel: Tilsetningsstoffer, matproduksjon, medium, strålingsstoffer, genmodifisert mat, etc.Den tredje er misbruk av matlogo.Eksempel: Forfalskningsmatidentifikasjon, mangel på advarselsbeskrivelse, falsk merking av matfunksjon eller komponent, mangel på kinesisk matlogo (importert mat), etc.

Matforgiftning

Under handlingen av varmt vær avler mange mikroorganismer raskt på stedene der vi ikke kan se og få matkorrupsjon til å bli dårligere … Hvis vi feilaktig spiser metamorf mat, er det lett å forårsake matforgiftning.

Tilfeller relatert til matforgiftning

Symptomer og behandlingsmetoder for matforgiftning

Matforgiftning er en rekke symptomer som kvalme, oppkast, magesmerter og diaré som oppstår etter å ha spist gift eller forurensning.

Når matforgiftningen oppstår, bør følgende måter tas for å håndtere:

Først, ikke fortsett å spise, og spytte ut maten i munnen.

For det andre, oppkast, fordi etter å ha spist giftig mat, er giftige eller giftstoffer i mat, og det kan bli ytterligere absorbert i magen. ;

For det tredje kan gastrisk skylling bare skilles ut fra kroppen som fullstendig kan tømme kroppen som inneholder giftstoffer, og det er mulig å redusere bivirkningene av giftig absorpsjon.

For det fjerde, gå til sykehuset for rettidig påfyll og infusjon, fordi lidelsene med vann, salt og elektrolytter forårsaket av kvalme, oppkast, magesmerter, diaré kan oppstå under matforgiftning.

Sikkerhetsadvarsel

01

Vaske hender før måltider

Enten du bruker spisepinner eller ikke for å kontakte maten direkte med hendene, vaske hendene før måltider er en god vane.Dette kan sikre at menneskekroppen ikke får flere bakterier på mat, og unngå planteforgiftning forårsaket av håndbakterier.

02

Ikke spis utløpt mat

For å redde, så mange at maten nettopp hadde passert holdbarheten, eller litt forverring, og var motvillig til å kaste den bort, og tenkte at det var i orden.Etter å ha spist, er det imidlertid en dårlig respons.Derfor må vi sikre sikkerheten og helsen til daglig kosthold, og unngå utløpt mat.

03

Tør å ivareta dine legitime rettigheter og interesser

Når et utgått salgsprodukt er funnet i supermarkeder eller kjøpesentre, må vi resolutt svare på matsikkerhetsavdelingen og aktivt beskytte forbrukernes egne legitime rettigheter og interesser.

04

Kontanter på yoghurten åpent lokket umiddelbart

For meieriprodukter som yoghurt, må du huske å ta hensyn til det umiddelbart etter åpning, fordi yoghurten inneholder forskjellige probiotika.

05

Vær oppmerksom på spisemiljøet

Når du går ut for å spise, må du ta hensyn til spisemiljøet og kjøkkenmiljøet.Små leverandører i veikanten og harde spisesteder i miljøet skal ikke nedlatende.

06

Vær oppmerksom på datoen for produksjon, holdbarhet

I dagliglivet, enten du kjøper mat i supermarkedet eller kjøper mat i markedsføringsmarkedet, bør først se på produksjonsdatoen og holdbarheten til mat for å sikre at maten du kjøpte i løpet av holdbarheten er å unngå å kjøpe og gjenvinne den utløpte maten og skade din fysiske helse

Til slutt minnet den lille læreren alle om at folk tar mat som en dag.Vi bør utvikle en sunn spisevaner, forbedre bevissthet om matsikkerhet og i fellesskap opprettholde matsikkerhet!

Produsert av propagandaavdelingen i partikomiteen (News Center)

Kilde |