×

Det er vanskelig å unnslippe St -forbannelsen, pluss mat "spis" to bokstaver, selskapets aksjekurs faller, aksjekursen faller

Det er vanskelig å unnslippe St -forbannelsen, pluss mat "spis" to bokstaver, selskapets aksjekurs faller, aksjekursen faller

7. mai,ST Plus Plus(Det vil si mat, 002650.SZ) På grunn av store mangler i intern kontroll og lagerstyring av relaterte parstransaksjoner, mottok selskapet et forskriftsmessig oppmerksomhetsbrev fra Hunan Securities Regulatory Bureau.Tre timer senere fulgte børsene 2023 årsrapport utstedt av selskapet.

Siden selskapets tap i 2021 har det ikke med hell vendt tap, og de kumulative tapene oversteg 300 millioner yuan.For å gjøre vondt verre, i 2023, ga regnskapsfirmaet revisjonsrapporter og negative internkontroll revisjonsrapporter om ST Plus Financial Reports, og fant at selskapet hadde store mangler i intern kontroll og investeringsstyring av relaterte parter.

Derfor er selskapets aksjehandel implementert fra 30. april.På mindre enn fire år har selskapet vært to ganger.

Når det gjelder sekundærmarkedet, siden ST har møtt ST, har St og Canada daglig grense for å «spise», og markedsverdien har krympet med 600 millioner yuan.Fra slutten av 8. mai stengte selskapets aksjekurs på 2,34 yuan, en nedgang på 4,88%, og den nåværende totale markedsverdien var 2,696 milliarder yuan.

Dette er faktisk allerede pluss det andre møtet.Allerede i 2020 ble selskapet «slitt» på grunn av den ulovlige garantien til den kontrollerende aksjonæren og dets relaterte parter.Det var først i juli 2021 at spørsmålet om ulovlig garanti ble løst, og selskapet «tok hatten».

Problemet med intern kontroll av relaterte parter utsatt av St. Jiajia er også relatert til den kontrollerende aksjonæren.

I 2023 bestilte St Garga Ningxia Coco Mei Biological Engineering Co., Ltd. (heretter kalt Ningxia Coco) og Ningxia Jade Honey Starch Co., Ltd. (heretter kalt Ningxia Yumi) behandlet MSG.Det skal bemerkes at Ningxia Coco kontrolleres av utmerkede investeringer, mens Ningxia Yumi er et indirekte investeringsselskap i dyktighet.

I byråbehandlingen overstiger imidlertid det faktiske tonalforbruket det avtalte standard ton.Etter beregning er den høye standarden for råvarer og hjelpematerialer i 2023 511,804 millioner yuan, som bør bæres av agentprosessoren.St. Jiajia bekreftet mengden av tapet som restanser av kakao- og Ningxia -jadehonningfordring i Ningxia, som ble inkludert i andre fordringer for å danne en tilhørende fond.

Etter henvendelser har Ningxia Cocos gjeldstvister blitt oppført som bøddel for uærligheten, Ningxia Yumi har blitt oppført som en begrensning av høyt forbruk, og de to ovennevnte selskaper er i tilfelle av makeløse gjeld.I mars 2024, på grunn av miljøvernproblemer, har de to personene ovenfor stoppet produksjonen, så om tapet kan gjenvinnes med usikkerhet.

På grunn av mangelen på tilstrekkelige og passende revisjonsbevis, var ikke -årets regnskapsførere ikke i stand til å bedømme årsakene, arten og gjenvinningen av fordringer, og kunne ikke bedømme rettferdighet og forretningsrasjonalitet i relaterte transaksjoner.

Samtidig, fordi ST Plus unnlatelse av å fortsette å ta hensyn til ytelsen og risikokapasiteten til relaterte parter, har ikke råvarer og hjelpematerialer som er bestilt av den bestilte behandlingen blitt sjekket på nøyaktig varelager.Derfor har selskapet blitt identifisert som store mangler i intern kontroll og lagerstyring av relaterte parter.

I tillegg til ovennevnte relaterte transaksjoner, har St. Canada også mangler i investeringsstyring og styring av datterselskaper.

Først av alt, når det gjelder investeringsstyring, har St Canadas aksjepost i Hunan Puhe Changqing Private Equity Fund (Limited Partnership) (heretter referert til som Park He Fund) 99,01%, som er en begrenset partner.

I 2023 har Puhe Fund til hensikt å investere i aksjeinvesteringer fra de to selskapene og betale totalt 39 millioner yuan i hensikt å betale intensjonen.

For det andre, i forvaltningen av datterselskaper, i 2023, har datterselskapet Jiajia (Beijing) Digital Technology Co., Ltd. (heretter referert til som Beijing) sluttet å operere, og personellet har trukket seg. , gjenspeiler manglene ved ST og Canadas interne kontroll av datterselskaper.

I følge årsrapporten 2023 inkluderer Beijing digitale rettssaker at rettssaker med Shenyang Wangjiahuan Agricultural and Sideline Products Distribution Service Co., Ltd. (heretter referert til som Wangjiahuan) og Meizhou Shui Nengyang Food Technology Co., Ltd. Yuan, 69 .

Offentlig informasjon viser at St. Jiajias viktigste virksomheter og produkter involverer produksjon og salg av soyasaus, vegetabilsk olje, eddik, kylling essens, østerssaus, matlagingsvin, monosodium glutamate, etc.

I løpet av de siste tre årene er selskapets ytelse ikke optimistisk.Fra 2021 til 2023 oppnådde St. Kajia driftsinntekter på henholdsvis 1,755 milliarder yuan, 1,686 milliarder yuan og 1,454 milliarder yuan, og inntektsskalaen falt år etter år; , -1,91, og -1,91 100 millioner yuan, tap i tre år på rad.

Faktisk er dagene for selskapets kontrollerende aksjonær ikke gode.For tiden har antall kontrollerende aksjonærer, faktiske kontrollere og dens konsistente handlinger overskredet 99%av aksjeposisjonsgraden og er alle frosne.I tillegg ble selskapets kontrollerende aksjonærer, faktiske kontroller Yang Zhen, Xiao Seping og Yang Zijiang alle utført av uærligheten, og utmerkede investeringer ble brukt om konkursgjennomgang.

I denne sammenheng krever utvekslingen at selskapet forklarer om det er usikkerhet i kontinuerlige driftsevner, og fremdriften for den kontrollerende aksjonæren, faktiske kontrollrelaterte gjeldstvister og kontraktstvister.

Selskapets brutto fortjenestemargin ble spurt sammen.I 2023 var selskapets brutto fortjenestemargin 18,71%, et år -årlig reduksjon på 1,87 prosentpoeng.Fra produktens perspektiv, i tillegg til økningen i soyasaus, har brutto fortjenestemarginer, brutto fortjenestemargin av eddik, kylling essens, spiselige vegetabilske oljeprodukter og monosodium glutamatprodukter gått ned i varierende grad.

Blant dem har MSG -produkter en brutto fortjenestemargin på 5,56%, en nedgang på 14,9 prosentpoeng fra året før, en stor nedgang.Fra salgsmodellens perspektiv økte bruttomarginen for selskapets direkte salgsvirksomhet betydelig fra 7,86%året før, og nådde 30,2%.