×

Apropos ny utdanning

Apropos ny utdanning


  Figur ①: Studenter fra den etniske internatskolen i Polyhua Town, Republikken Qinghai -provinsen.Foto fra Zhang Xuejun ②: Guizhou Village Village Village Village, Liuzhi Special Economic Zone, Liupanshui City, Guizhou -provinsen.People’s Pictures ③: Barn i barnehagene i Yiling District, Yichang City, Hubei -provinsen spiller lykkelig.Foto av Leslie Cheung


  Jeg er redd for at ingen årsak i verden kan ha større innvirkning enn utdanning på en nasjon.For eksempel, på 1800 -tallet på 1800 -tallet, ble de fire viktigste undervisningen og fem klassikerne i vårt land på 1900 -tallet fullstendig flyttet til undervisning, historie, historie.Dette er fordi artilleriet og brannen i vestlige næringer har presset Kina inn i et basseng med blod.


  Mange tror at på grunn av Vavat oppfant dampmotoren, er det en industriell epoke i Vesten.Faktisk er et stort antall skoler som ikke har undervist i industriell kunnskap, umulig for en industriell tid.Hvor stor er kraften i utdanning?


  Tenk på det, pionerene til det kinesiske kommunistpartiet i 1921 har lært nye studier.Uten påvirkning fra nye studier vil det ikke bli noen fødsel av det kommunistiske partiet i Kina.Lu Xun var en privatskole da han var ung, og han ville ikke bli Lu Xun uten å lese nye studier.Selv om det var 10.000 Lu Xun i Kina på den tiden, var det imidlertid ikke nok.Det kan sees at spesielt overgangsperioden for større utdanning.Lærers store rolle er uerstattelig.


  Med fremveksten av datamaskinerstatningsgir, møtte land rundt om i verden det tunge ansvaret for å skape ny utdanning i informasjonsalderen.Hver gang transformasjonen av større utdanning, må den starte med endring av læreplan og starte med grunnleggende utdanningsreform.Derfor tror jeg at reformen av grunnleggende utdanningskurs begynte i mitt land i september 2001 var gjennombruddet og hårpillarprosjektet for ny utdanning i informasjonstiden.


  Jeg besøkte praksisen med denne store læreplanreformen og skrev «New Education Storm» i mange år.Jeg ser dypt at fordi datamaskiner endrer verden som girstormer over hele verden, må landet mitt raskt skape ny utdanning i en alder av informasjon som er kompatibel med dette.I en slik periode med større utdanning kan vi ikke sette utdanning i sekvensene av politikk, økonomi, teknologi, militær, lov, kultur, utdanning, helse, sport, familieplanlegging og andre sekvenser.Pedagogiske endringer er endringene som bestemmer ovennevnte utbyggingsutvikling.Det kan verdsettes her, hva som er «prioritert utviklingsutdanning».


  Det vi ønsker å endre er at landet mitt har utviklet 100 års utdanning i industriell tid.


  Imidlertid er utfordringene vi møter også ekstremt store.Utfordre mange komplekse faktorer blandet hjemme og i utlandet.Siden gjenopptakelsen av inngangseksamen for college i landet mitt, har millioner av husholdninger trent barna sine til å gå på college for å enestående.Men samtidig har høye -tech -produkter i informasjonsalderen til utviklede land strømmet inn i Kina. oppmerksomhet på «høye score».»College Entrance Examination Baton» ser ut til å være ufrivillig forårsaket «eksamen -orientert utdanning» til å virke unormal.


  I juni 1999 kunngjorde sentralkomiteen for det kommunistiske partiet i Kina den «avgjørelsen om å utdype utdanningsreform omfattende promotering av kvalitetsopplæring», og var opptatt av å korrigere «eksamensorientert utdanning».I juni 2001 utstedte statsrådet «avgjørelsen om reform og utvikling av grunnutdanning», som direkte fremmet den nasjonale grunnleggende utdanningsplanen reform det året.Denne gangen er «den største læreplanreformen siden grunnleggelsen av New Kina» ikke bare betydelig, men resultatene oppnådd i mange eksperimentelle soner for læreplaner er også fremragende.


  Imidlertid er undervisningsmodellen for testopptak fortsatt alvorlig.I prosessen dannet et stort antall «undervisningshjelpemidler» og «veiledningsklasser» og «forbedrede klasser» generert av testmodus gradvis «eksamensøkonomikjeden», og ble en sta fiende med alvorlig bortføring og skade mitt lands utdanning.Utallige foreldre ser ut til å være en kjøper som måtte kidnappes i denne «eksamensøkonomikjeden» som en siste utvei.


  I mange år med sporing og intervjuer har jeg blitt flyttet av de ekspertene og lærerne som utrettelig har dedikert til læreplanreform! Den første linjen.Det var deres unødvendige innsats som fikk meg til å skrive en annen «pedagogisk samvittighet».


  For å overvinne den gjenstridige «testutdannelsen», hva skal vi spørre om den grunnleggende oppgaven med utdanning? Autonom bevissthet.Den andre hovedoppgaven er å dyrke folks evne til å forstå natur og samfunn og deres utviklingslover.Den tredje største oppgaven er å veilede og dyrke studentenes evne til å lære kulturvitenskap og teknologi.


  Dette beskriver de tre grunnleggende oppgavene for utdanning fordi jeg ser hvor mye en student blir evaluert med testresultatet.Å undersøke mange skoler i dag sliter hovedsakelig med å lære kunnskap.Det så -kallede talentet har inkludert to aspekter: mennesker og talenter siden eldgamle tider, og voksenforholdet er viktigere.Veksten og virkelig talent til en person kan ikke mangle et bredt sinn, idealer, følelser, mot, utholdenhet, nyskapende bevissthet og lidelse.Selv om en av dem mangler, kan den bli blid i fremtidens vanskeligheter.


  I begynnelsen av 2012 kunngjorde Kunnskapsdepartementet den nye reviderte obligatoriske utdanningsstadiet.Den nye læreplanstandarden involverer alle fagområder fra første klasse til tredje klasse på ungdomsskolen. Den smale undervisningsmodus for læreboka prøver å åpne de brede horisontene og de brede sinnene til studentene.Konkurrasjonen av den nye læreplanstandarden vil bli fremmet for å utdype læreplanreformen.


  Den nye utdannelsen i mitt land i det 21. århundre må skapes av dette i dybde og varig utdanningsreform, fordi den kondenserer ønsker og fremtid for hver student, og de praktiske interessene til hver familie.Det vil utvilsomt endre læringsmetodene og kunnskapssammensetningen til kinesere i det nye århundret, forbedre kreativ evne, forbedre folks kvalitet og effektivt fremme den kinesiske nasjonenes store foryngelse.


  Et slikt strålende historisk oppdrag er foran vår generasjon.Det er ingen grunn til ikke å føle samtalen.For å oppnå en så viktig pedagogisk transformasjon, er det ikke bare et spørsmål om utdanningssystem, det krever forståelse og støtte fra hele folk.Vi personlig har muligheten til å legge til litt konstruksjon, og det lille livet vårt kan også få en lysstråle.


  Wang Hongjia