×

Minister Zhou Ji sin tale på "Outline of China Education Development i 2020" ble utarbeidet på utkastets arbeidsmøte

Minister Zhou Ji sin tale på "Outline of China Education Development i 2020" ble utarbeidet på utkastets arbeidsmøte

«Utdanningsdepartementet» utgave 10

  I henhold til godkjenningsuttalelsene fra Premier Wen og statsrådmannen i Zhili 23. mars 2005, bestemte partiets gruppe for departementet seg for å lansere utarbeidelsen av «Outline of Education Development i Kina i 2020».Hele utkastarbeidet ble utført under ledelse av partigruppen i departementet, og etablerte en ledende gruppe bestående av meg, Baoqing, Xin Sheng og kamerat Xiang Yuan. .I dag ble det holdt utkast til mobiliseringsmøte.


  1. Forstår betydningen av å utarbeide omrisset av omrisset i 2020


  2020 -disposisjonen er den første og langsiktige utdanningsutviklingsplanen i mitt land i det 21. århundre. .»Alt er bevart og ikke forlatt.» Vi må starte fra det strategiske nivået av partiets sak og nasjonale utvikling, og fullt ut forstå betydningen av å utarbeide omrisset i 2020.


  For det første vil utviklingen av utdanning i løpet av de neste 15 årene være et viktig mål å bygge et godt samfunn på en all -round måte.


  Den 16. nasjonale kongressen for det kommunistiske partiet i Kina har bestemt det strategiske målet om å bygge et godt samfunnsamfunn med et høyere nivå av godt samfunn som kommer en milliard -dader -befolkning i 2020. På den tiden er mitt lands BNP per innbygger per innbygger per innbygger vil overstige 3000 amerikanske dollar, noe som generelt tilsvarer det gjennomsnittlige nasjonale nivået.Sentralregjeringen har gjentatte ganger lagt vekt på at fra nå av er en viktig strategisk mulighetsperiode.


  Jeg har innsett at i utviklingsland med ikke rikelig med naturressurser og kapitalressurser, har bare utvikling av menneskelige ressurser det største potensialet.Mitt land må endre seg fra omfattende vekst til intensiv vekst, fra høykrevende økonomi til økonomien med ressurser til en bærekraftig utviklingsøkonomi, og å ta veien til ny industrialisering er i utgangspunktet å stole på vitenskapelig og teknologisk fremgang og forbedring av kvaliteten på arbeidere .Faktisk ble to grunnleggende endringer foreslått for ti år siden.Det er 1,3 milliarder mennesker i landet mitt.Før kamerat kamerat kommenterte statsrådet, organiserte han personlig og skrev en menneskelig ressursrapport.Med andre ord, vi må utnytte strategien for å forynge landet og talentene, og dette er den eneste moderne måten å tilpasse seg de grunnleggende nasjonale forholdene.Ettersom den nasjonale omfattende styrken og publikums støtte til utdanning gradvis har økt, gir det også bedre forhold for bærekraftig utvikling av utdanning.


  Nylig har alle lagt merke til viktigheten av uavhengig innovasjon.Utdanning er ikke bare et århundre -gammelt tre, men har også et langsiktig mål for modernisering, men har også gitt store bidrag i løpet av en nær fremtid.Jeg har sagt mange ganger at landets investeringskampanje er så vellykket.Dette viser at rollen som popularisering av ni år med obligatorisk utdanning nå har dukket opp, og økonomisk vekst kan oppnås gjennom forbedring av arbeidernes kvalitet.Den 16. nasjonale kongressen i Kina -partiet betraktet tydelig utdanning og menneskelige ressurser som et av de fire målene for å bygge et godt samfunn på en all -round måte, og plassert i en veldig høy stilling.Vi utkast til at 2020 -disposisjonen er å gripe de nåværende sjeldne utviklingsmulighetene og skissere konstruksjonsplanen for å bygge et godt sosialt utdanningsmål.


  For det andre vil utdanningsutviklingen de neste 15 årene være det grunnleggende prosjektet som i utgangspunktet oppnår modernisering og de store foryngelsesmålene til den kinesiske nasjonen i 2050.


  Rapporten fra den 16. nasjonale kongressen for det kommunistiske partiet i Kina uttaler tydelig at «innen slutten av dette århundret har den i utgangspunktet oppnådd modernisering og vil bygge landet mitt inn i et sosialistisk land med rikt, sterkt, demokratisk og sivilisert.» Nå til 2020 er det det tredje strategiske målet for modernisering.Derfor vil målet for 2020 være direkte relatert til moderniseringssituasjonen og den store foryngelsen av den kinesiske nasjonen i 2050.


  Siden han kom inn i det 21. århundre, har vitenskap og teknologi gjort raske fremskritt, kunnskapsøkonomien har vært i oppstigningen, og konkurransen om nasjonal styrke blir stadig mer hard, og konkurransen om nasjonal styrke gjenspeiles til slutt i konkurransen om talenter.For dette formål har mange land formulert nye utdanningsutviklingsstrategier og politikker for å innta en gunstig posisjon i internasjonal konkurranse.Utdanning er grunnlaget.De nasjonale spillene er velstående og knyttet til utdanning.Sentralregjeringen har bestemt målet om 50 års utvikling og å bygge et harmonisk samfunn i sosialismen, noe som gjenspeiler allmennhetens grunnleggende interesser.Utviklingen av utdanning i løpet av de neste 15 årene må være basert på det langsiktige målet om modernisering og nasjonal foryngelse i 2050.


  Etter min mening, om Kina kan oppnå modernisering, er om det kan moderniseres i løpet av de neste 15 årene.Selv om nasjonal foryngelse er avhengig av sterke økonomiske grunnleggende forhold, har koordinasjonen mellom samfunn og økonomisk utvikling mer betydning og til og med avgjørende betydning.»Utdanning er den mest grunnleggende årsaken til en nasjon.» Det er å utdanne alle felt som vitenskapelig og teknologisk fremgang, økonomisk konstruksjon, kulturell velstand og sosial utvikling i mitt land.Vi må ta utdanningsutviklingen av 2020 -disposisjonen som et grunnleggende prosjekt med strategisk betydning, og fremme utdanning til et nytt nivå i løpet av de neste 15 årene, og dermed oppnå realiseringen av sosialistisk modernisering og den store foryngelsen av den kinesiske nasjonen, og fremme mennesker Til mennesker legger den omfattende utviklingen et solid fundament.


  For det tredje vil utviklingen av utdanning i løpet av de neste 15 årene være et realistisk behov for mitt lands promotering av utdanningsmodernisering.


  Å utarbeide konturen i 2020, planlegge utviklingen av langvarig utdanning, er direkte relatert til den generelle situasjonen for utvikling av menneskelige ressurser og utdanning i mitt land.Mitt lands pedagogiske årsak har oppnådd historisk utvikling og sprangutvikling på 1990 -tallet, spesielt samleie om århundret, og har gjort gjennombrudd i reform.Nå, i den nye situasjonen, er den nåværende disposisjonen utarbeidet.Fra Premier Zhu fra den forrige regjeringen, er den største oppgaven med vitenskap og utdanning den største oppgaven, til den nåværende regjeringen, premier Wen med stor betydning for utviklingen av utdanningsutvikling.Det er nødvendig å gjøre en god jobb med oversikten over 2020, øke publisiteten og gjøre regjeringen og samfunnet til mer støttende utdanning.


  Imidlertid er det sosialistiske markedsøkonomisystemet opprinnelig etablert, og de dype sitte motsetningene, historiske akkumulerte problemer og nye vanskeligheter som er utsatt for transformasjonen av systemet er veldig utviklet i mitt land. Mest fremtredende er de sterke behovene til allmennheten på utdanning, spesielt moderne utdanning, og motsetningen mellom tilbudet av utdanningstilførsel, spesielt utdanningsressurser med høy kvalitet, og kan være mulig i lang tid.


  Nivået på utdanning og menneskelige ressurser i landet mitt kan ikke fullt ut tilpasse seg de presserende behovene for moderne konstruksjon;Etter å ha oppfylt behovene til folks «læring», må vi nå imøtekomme behovene til «god læring».Analyser disse problemene og motsetningene, og løser det på en riktig måte.


  Derfor står landets utdanning overfor sjeldne utviklingsmuligheter, men må også ønske alvorlige utfordringer velkommen, og trenger presserende en programmatisk planlegging for å veilede.Premier Wen har gjentatte ganger sagt at utdanning er den viktigste jobben til regjeringen, og utdanningsinvesteringer er en viktig del av det offentlige økonomiske systemet.Nylig, da han utviklet «ellevte fem -årige plan» -forslagsutkast, understreket han også at utdanning bør brukes som et sentralt poeng. av den nye sentralregjeringen til utdanning.Utarbeidelsen av 20020 -disposisjonen er en konkret manifestasjon av ånden i utdanningssystemets 16. nasjonale kongress for det kommunistiske partiet i Kina, den tredje plenumssesjonen i den 16. sentralkomiteen, den fjerde plenumssesjonen i sentralkomiteen og det nasjonale talentet Konferanse.


  2. De viktigste kravene til å utarbeide omrisset i 2020


  30. desember 2003, da National Science and Education Leading Group gjennomgikk vår «2003-2007 utdanningsopplevelse handlingsplan», gjorde Premier Wen det klart: «Det kan begynne å studere og formulere oversikten over utdanningsutvikling i 2020.» Statsrådet godkjente overføringen av tiltak, statsrådmannen hadde lyttet til rapporten fra vårt departement mange ganger, og ga nylig en serie viktige instruksjoner om formuleringen av disposisjonen.


  I følge ånden som er godkjent av Premier Wen og Zhili State Commissioner 23. mars 2005, vil utkastet til 2020 -disposisjonen bli lansert av vårt departement.Det er tre hovedaspekter ved prinsippkravene for å utarbeide omrisset i 2020:


  For det første, under veiledning av de «tre representantene», må vi ta arbeidet med å utarbeide 2020 -disposisjonen med det vitenskapelige utviklingsbegrepet.


  De viktige tankene til de «tre representantene» og Marx Leninism, Mao Zedong Thought og Deng Xiaoping Theory.Utdanning er den mest betingede praksisen «Tre representanter» viktige ideer, fordi utviklingen av avansert sosial produktivitet, utdanning er grunnlaget; arbeid.For å muliggjøre 2020 -konturen for å oppfylle de grunnleggende nasjonale forholdene i Kinas modernisering, oppfylle kravene til fremtidig økonomisk og sosial utvikling, oppfylle folks presserende behov og følge lovene om utdanningsutvikling, må vi usvekkende implementere og praktisere de viktige ideene av de «tre representantene».


  Utviklingskonseptet er det overordnede synet og det grunnleggende synet på essensen, formålet, konnotasjonen og kravene til utvikling.Det er to kjerneproblemer.Hva slags utviklingskonsept, hva slags utviklingsvei, utviklingsmodell og utviklingsstrategi vil ha stor innvirkning på utøvelsen av utvikling.Den tredje plenumssesjonen i den sekstende sentralkomiteen foreslo å overholde de folk -orienterte, omfattende, koordinerte og bærekraftige vitenskapelige utviklingsbegrepet. , basert på den generelle sosialistiske moderniseringskonstruksjonen.Det så -kalt vitenskapelige utviklingsbegrepet er å berike konnotasjonen av utvikling, innovasjon og utvikling, banebrytende utviklingsideer og å løse utviklingsproblemer. utdanning.


  Vi må holde høyt det store banneret i Deng Xiaoping Theory og de viktige ideene til de «tre representantene», og for å utarbeide 2020 -konturen med det vitenskapelige utviklingsbegrepet for å bestemme de praktiske utviklingsidéene og politikkene og tiltakene. Oppgaver av etableringssystemet til den 16. nasjonale kongressen for CPC, talentopplæring og kunnskapsbidrag; det andre er hvordan du kan følge prinsippet til mennesker -orientert; på alle nivåer;


  For det andre må vi styrke makro tenking og strategisk forskning, systematisk oppsummere historisk erfaring og studere store problemer grundig.


  Den sentrale regjeringen legger stor vekt på utviklingen og utviklingen av medium og langvarig strategisk planlegging. Gjør en god jobb med å utarbeide 20020 -konturen.


  »Omrisset av China Education Reform and Development» som ble utgitt av sentralkomiteen i 1993, som det andre Lord -dokumentet fra kirken siden reformen og åpnet seg i 1994, ble utarbeidet for starten av strategien om å starte en vitenskap og utdanning i 1995.Implementeringen av «disposisjonen» har i stor grad fremmet utdanningsutvikling og reform siden 1990 -tallet, og gir utdanningsopplysning.Kamerat Lan Qing sa i et pedagogisk intervju at «disposisjonen» var en guide for sin utdanning i statsrådet som hadde ansvaret for utdanning.Tanken, rammen og innholdet i denne «disposisjonen» gir viktig referanse for å utarbeide konturen i 2020.


  I begynnelsen av 1999 godkjente statsrådet «planen for handlingen for 2L -århundre utdannings revitalisering» og introduserte en serie politikk for revitalisering av utdanning.I juni samme år holdt Party Central Committee og State Council den tredje alle -Church for å frigjøre «avgjørelsen om utdypende utdanningsreform omfattende promotering av kvalitetsopplæring» for å gjøre omfattende promotering av kvalitetsopplæring som det strategiske fokuset for kryss -århundre Utdanning.I 2001, 2002 og 2003 holdt State Council en nasjonal arbeidskonferanse for grunnleggende utdanning, arbeidskonferanse for yrkesfaglig utdanning og arbeidskonferanse på landsbygda og utstedte tilsvarende beslutninger.I 2004 godkjente statsrådet «2003-2007 utdanningsrevisjonshandlingsplan».Ovennevnte viktige pedagogiske beslutninger og implementering er også det strategiske grunnlaget for 2020 -disposisjonen, som er verdig vår oppmerksomhet.


  Siden slutten av mai 2003 har statsrådet begynt å organisere formuleringen av nasjonale og langvarige vitenskapelige og teknologiske utviklingsplaner for de neste 15 årene. Omfattende bygging av et godt samfunnssamfunn, og la et solid grunnlag for mitt lands verdensklasse -teknologi sterke land i første halvdel av dette århundret.Formuleringen av utdanningskonturer og vitenskapelige og teknologiske konturer vil i stor grad fremme implementeringen av strategien for å fremme landet og det sterke talentlandet.Når vi utarbeider 2020 -konturen, må vi inderlig lære av utviklingsopplevelsen av den vitenskapelige og teknologiske disposisjonen, og vi må også ta hensyn til samarbeid og koordinering av de to.


  Siden begynnelsen av dette året har sentralregjeringen lagt merke til tempoet i «ellevte fem -års plan» -planen for den nasjonale økonomiske og sosiale utviklingen og de relevante dokumentene relatert til det lange synsmålet i 2020, og gir en viktig Grunnlag for oss å forstå retningen og rytmen nøyaktig for utdanning før 2020.Mulighetsperioden er også en kritisk periode for å løse de enorme vanskene vi står overfor.


  For å utarbeide omrisset i 2020, må vi nøye kombinere den store årsaken til den nasjonale moderniseringen, og nøye kombinere med behovene for økonomisk og sosial utvikling. -Til utdanningsstrategi i utlandet, vær oppmerksom på å lære av opplevelsen fra andre land, legg frem hovedstrategi -mål, i dybdeforskning på store spørsmål.


  For det tredje må vi fullføre demokratiet, stole på massene og lytte mye til meninger.


  I samsvar med sentralregjeringens krav til «vitenskapelig styring, demokratisk styring og styring av i henhold til lov», i hovedsak til å utarbeide oversikten over 2020 -disposisjonen, vil utdanningsdepartementet rapportere fremdriften for arbeidet til lederne av Statsrådet på en rettidig måte, og styrker kommunikasjonen til den administrative avdelingen nøye lyttet til meningene fra Central og People’s Organisations of the Democratic Party.I fjor diskuterte vi ikke bare mange ganger på partigruppemøtet i rapporten fra National Science and Education Leading Group om å utarbeide oversikten over 2020 -disposisjonen, men anmodet også om et stort utvalg. of Education (Director of the Education Committee) som ble holdt av Kunnskapsdepartementet (direktør for utdanningskommisjonen) som ble holdt i fjor sommer, var det ikke nok.


  For å sikre den vitenskapelige, fremtidige og demokratiske karakteren av 2020 -disposisjonen, bør vi ikke unngå motsetningene, og ikke vil snakke om det. osv. Medlemmer, eksperter på alle aspekter, administrative kadrer, rektorer, lærere, elever og foreldre.På slutten av fjoråret og tidlig i år arrangerte det omfattende teamet og spesialgruppen en undersøkelse for å overlate College Social Science Prosperity Plan og National Teaching Planning Leadership Group for å samle meninger.I fremtiden må vi bruke nettstedet til utdanningsdepartementet, utdanningsaviser og utdannings -TV for å offentlig diskutere sentrale spørsmål som er involvert i omrisset av oversikten over 2020, og organisere eksperter for å skrive artikler for å samle meninger gjennom akademiske grupper.Slipp nyheter om utkastarbeid, og guide og mobilisere menneskene til å bry seg om utdanning og komme med forslag.På denne måten kan vi utarbeide 2020 -disposisjonen for å bli prosessen med enhetlige tanker, kondenserende konsensus, banebrytende og utrulige kamp i utdanningssystemet og alle samfunnssektorer.


  For det tredje trenger toppen av 2020 å studere store problemer for å diskutere og utforske


  Nylig fremmet Premier Wen høye krav til utarbeidelse av den sentrale regjeringens plan for «ellevte fem år relatert til den generelle situasjonen og påvirker langvarig.Jeg tror at utarbeidelse av oversikten over 2020 også må følge det grunnleggende kravet til «global, strategisk og fremover».Nedenfor tror jeg litt grunt syn på flere sentrale spørsmål for videre forskning og diskusjoner når du utarbeider.


  For det første det overordnede målet og det strategiske fokuset for utdanningsutvikling.


  Den generelle utviklingsretningen er fremdeles instruksjonene fra kamerat Xiaoping, «Utdanning må moderniseres, verden og fremtiden.» Server moderniseringen av sosialistisk modernisering, betjener folket og med kombinasjonen av produksjonsarbeid og sosial praksis for å dyrke de sosialistiske utbyggere og etterfølgere av den omfattende utviklingen av moral, intellektuell, fysisk skjønnhet.


  Den 16. nasjonale kongressen for det kommunistiske partiet i Kina påpekte tydelig at innen 2020, mitt lands «den ideologiske og moralske kvaliteten, vitenskapelige og kulturelle kvaliteten og helsekvaliteten i landet vårt har forbedret seg betydelig, og dannet et relativt komplett moderne nasjonalt utdanningssystem. .. Folket liker muligheten til å motta god utdanning.Den 16. nasjonale kongressen for det kommunistiske partiet i Kina har fremmet tre store oppgaver: først, talentopplæring og dyrket hundrevis av millioner av arbeidere av høy kvalitet, titalls millioner spesialiserte talenter og et stort antall innovative talenter; Tjenester fremmer vitenskapelig og teknologisk innovasjon og transformerer til reell produktivitet; det tredje er å bygge et system og bygge et moderne sosialistisk utdanningssystem med kinesiske egenskaper, inkludert et perfekt moderne nasjonalt utdanningssystem og et livslangt utdanningssystem.Dette er vårt overordnede mål.I den endelige analysen er det fortsatt nødvendig å utvikle seg.Utvikling er det siste ordet og nøkkelen til å løse alle problemer i Kina.Vi må «konsentrere oss om å bygge konstruksjon og gjøre utvikling», og strebe etter utdanning med en rask og god utvikling.


  Nylig foreslo Premier Wen at utdanning i løpet av «ellevte fem -årige plan» -perioden skulle gripe seks nøkkelord, nemlig «popularitet» og popularisert ni år med obligatorisk utdanning; Universiteter og nøkkeldisiplinkonstruksjon;Tilpasning til «Blue -Collar» etterspørselen etter kunnskapsøkonomien, inkludert de nylige videregående yrkesfaglige og fremtidige yrkesfaglige skoler, er Higher Vocational Vocational også Kinas innovasjon.Denne ideen har også en viktig inspirasjon for å utarbeide 2020 -disposisjonen. med strategisk fokus.


  I løpet av de neste fem årene må vi bestemme følgende «tre strategiske prioriteringer».Med andre ord, for det første utviklingen av grunnutdanning, fokus på obligatorisk utdanning på landsbygda, og nært å kombinere den balanserte utviklingen av regional urban og landlig utdanning; Kvaliteten på talentkvalitet Den nære kombinasjonen av vitenskapelig og teknologisk innovasjon og sosialtjenestefunksjoner;Det involverer fire områder: grunnutdanning, yrkesutdanning, høyere utdanning og etterutdanning.Levetidslæring kan være kjennetegnene til 20020 -konturen, og det har blitt en viktig del av det harmoniske samfunnet.


  Den 16. nasjonale kongressen for det kommunistiske partiet i Kina fremmet høye krav til livslang læring, som er i tråd med de nasjonale forholdene i landet vårt og fordelen med sosialismen vår. .Hundrevis av millioner næringer i landet må overføre til andre og tredje næring, 130 millioner migrantarbeidere og mer enn 700 millioner utøvere for å oppdatere kunnskapen og ferdighetene sine. kjennetegn.Få mennesker i verden tør å nevne konstruksjonen av et livslangt læringssystem med en GDPL000-3000 dollar per innbygger. Hvis dette er gjort, kan kinesisk utdanning være i forkant av verden.Nå ser det ut til at vi er betinget, bygger et harmonisk sosialistisk samfunn og er avhengige av vanlig skoleutdanning. , regioner og skoler med forhold.Implementere det elastiske læringssystemet, nært knyttet livslang læring med ansettelsen av folks sysselsetting, og streber etter å løse verdens største sysselsettingsproblem.Alle disse dype setede forholdene og problemene må finne ut.


  Den 15 -årige utdanningsutviklingsstrategien bestemt av 20020 -disposisjonen implementeres under de begrensede ressursforholdene i det primære stadiet av sosialisme.Samtidig involverer denne disposisjonen alle nivåer av utdanning på alle nivåer, som involverer alle aspekter av skoleutdanning, familieutdanning og sosial utdanning.


  For det andre spørsmålet om å innføre utdanningsmodernisering.


  Under utarbeidelsen av rapporten fra den 16. nasjonale kongressen for det kommunistiske partiet i Kina, foreslo arbeidsgruppen ledet av kamerat Rongli i en bakgrunnsrapport i mai 2002, «innen 2010 har mitt lands utdanningsutvikling og talentopplæring gått inn på det avanserte nivået av utviklingsland i samme periode;Jeg tror at oversikten i 2020 må vurdere spørsmålet om utdanningsmodernisering.


  For å oppnå modernisering av landet, må utdanning være den første til å oppnå modernisering.Når vi ser på historien om økonomisk og pedagogisk modernisering av forskjellige land, er det faktisk først å ta tak i moderniseringen av utdanning og dyptgående utvikling av menneskelige ressurser, for å oppnå et vellykket eksempel på økonomisk ta -off og drive industriell strukturoppgradering .Mitt land skulle implementere de menneskene -orienterte, omfattende, koordinerte og bærekraftige vitenskapelige konseptene om vitenskapelig utvikling, og bør være spesielt oppmerksom på og spille den ledende, globale og grunnleggende rollen som utdanning.Derfor må disposisjonen i 2020 gjenspeile det grunnleggende formålet med utdanning for sosialistisk modernisering og tjene folket.


  Vi må gjøre utdanning som lar folket tilfredsstille folket, og folket har en veldig sterk etterspørsel etter moderne utdanning.


  Teknologi er de primære produktive kreftene, og talentressurser er den første ressursen.I modernisering er teknologi nøkkelen, talent er kjernen, og utdanning er grunnlaget.Under de grunnleggende nasjonale forholdene i landet vårt blir landet i utgangspunktet realisert i 2050, og utdanningsmoderniseringsbehov og kan være mer avanserte enn moderniseringen av nasjonal økonomisk og sosial utvikling.Det forventes at fra nå til 2020, fra barneskolen til forskjellige stadier av college -skolepopulasjonen, har de progressive svingningene og progressive trender gått ned.Samtidig har det kinesiske folket en tradisjon for omundervisning, og publikum har entusiasmen for å støtte utdanning og dele kostnader.Dette er ikke bare en sjelden motivasjon for andre land med samme inntektsnivå, men også grunnen til at folket er spesielt vanskelig for folket å tilfredsstille utdannelsen.Ved å øke investeringen i utdanning og utdype reformen av systemet, om 2020 -disposisjonen kan bestemme «foreløpig realisering av utdanningsmodernisering», og dermed oppnå den grunnleggende transformasjonen fra utdanningsmakt til utdanningsmakt og menneskelige ressurser til menneskelige ressurser.Vil du foreslå dette målet i 2020?


  For konnotasjons- og målingsstandarder for utdanningsmodernisering må i -dybdeforskning studeres.Vi kan ikke være i stand til å innhente det internasjonale avanserte nivået, men vi kan danne våre egne fordeler i mange aspekter.Derfor bør «moderniseringen» som vi må strebe etter å bli realisert, være moderne utdanning av sosialistisk sosialisme med kinesiske egenskaper.


  For det tredje, omtrent to «-baserte» utgaver.


  Fra den tredje plenumssesjonen i den 16. sentralkomiteen til den fjerde plenumssesjonen, danner folk -orientert som essensen og kjernen i det vitenskapelige utviklingskonseptet i økende grad en høy grad av konsensus i hele partiet og hele samfunnet.Med det grunnleggende innholdet i 2020 -disposisjonen av det vitenskapelige utviklingskonseptet, er et viktig inngangspunkt å forstå folk -orientert, overholde utdanning, utdanne folk -orienterte og studenter som hovedorgan.Kjernen i dette dialektiske forholdet er to punkter.


  Hva slags persondyrking er alltid den grunnleggende konnotasjonen av partiets nasjonale utdanningspolitikk.Enten det med hell kan dyrke generasjoner av sosialistiske utbyggere og etterfølgere med idealer, moral, kultur og disiplin, er relatert til utvikling av sosialistisk årsaksutvikling, landets langsiktige sikkerhet og den store foryngelsen av nasjonen.Hvordan oppnå utdanningsorientert, moralsk utdanning først, omfattende utdanning av kvalitet og gjøre det utdannede utviklet seg på en alt -round måte? Prosessen med å utarbeide 20020 -disposisjonen.


  Blant dem har mange problemer blitt akkumulert gjennom årene, og vi må studere i dybdeforskning.For eksempel er kvalitetsopplæring sannsynligvis ikke den uklare politikken og politikken i den nasjonale politikken.Nøkkelen er å møte hindringer i utdanningssystemet, spesielt eksterne systemer, mekanismer og systemer.


  »Lærer er basen for utdanningsplan».Under visse materielle løpsforhold bestemmer kvaliteten på lærere direkte kvaliteten på utdanning.Utdanningsmodernisering er grunnleggende modernisering.Hvordan bygge et team av folks lærere med «Læring som lærer og en modell for atferd»? Hvordan tiltrekke og opprettholde utmerkede talenter i samfunnet som lærere? Gruppe lærere er den mest kvalifiserte og betingede som den mest kvalifiserte og betingede som gruppe.Derfor må 2020 -disposisjonen ikke unngå de ovennevnte problemene, og noen problemer må ha en timeplan.


  For det fjerde kombinasjonen av utdanning og vitenskapelig og teknologisk innovasjon med økonomisk konstruksjon og kulturell velstand og sosial utvikling.


  Utdanningsutviklingen som er planlagt av 2020 -disposisjonen har også en viktig og krevende strategisk oppgave, som er kombinasjonen av utdanning med utvikling av vitenskap og teknologi, økonomi, kultur og samfunn.Partiets utdanningspolitikk bestemt av den 16. nasjonale kongressen i Kina er pålagt å «kombinere med produksjonsarbeid og sosial praksis», og å utvide «kombinasjonen med produksjonsarbeid» i artikkel 5 i utdanningsloven Viktige Marx -prinsipper for doktrinutdanning.Den viktige praktiske betydningen av kombinasjonen av utdanning og produksjonsarbeid og sosial praksis kan ikke forstås for smal.Jeg har innsett at ikke bare gjenspeiles i å forbedre kvaliteten på talenttrening og forbedre anvendeligheten, men også krever at utdanning aktivt kan kombinere med vitenskapelig og teknologisk innovasjon med økonomisk konstruksjon og kulturell velstand med samfunnet. støtte, kunnskapsbidrag og sosiale tjenester.Samtidig må moderniseringen av alle samfunnslag også stole på å stole på utdanning.


  Selv om landet mitt har langvarige utviklingsland med lavt BNP per innbygger, er talentopplæringsfordelen med utdanningssystemet åpenbart.Det er mer enn 2000 universiteter og 15 000 yrkesskoler over hele landet.De siste årene har det vitenskapelige forskningsnivået og innovasjonsstyrken til høyskoler og universiteter fortsatt å forbedre seg. er visse fordeler i internasjonale jevnaldrende.I fremtiden, med kontinuerlig forbedring av bedriftsforskning og utvikling som hovedsystem, forbedrer uavhengige innovasjonsevner i det svakere miljøet til små og mellomstore bedrifter, vil det definitivt stole mer på mekanismen for å kombinere «industri -universalitet -research «For å fremskynde transformasjonen av forskningsresultater til produktivitetstransformasjon til produktivitetstransformasjon til produktivitetstransformasjon. Det skapte ikke bare et bredt rom for utvikling, men inspirerte også en stor motivasjon.Ulike høyskoler og yrkesskoler på alle nivåer bør også spille en større og viktig rolle i lokal økonomisk konstruksjon og sosial utvikling.Samtidig har nivået på høyskolefilosofi og samfunnsvitenskapelig forskning blitt ytterligere forbedret i prosessen med tjeneste for samfunnet.Som en viktig hær for forskning og utvikling, så lenge den strategiske veien og systemet er rasjonelle, kan flere og bedre tjenester leveres.


  I tillegg har videregående yrkesskoler økt med 1 million yuan hvert år i løpet av en nær fremtid. vei i kombinasjon med kombinasjonen av produksjonsarbeid og sosial praksis.Utdanningsministeren i Østerrike kom, og jeg spurte henne hvordan hun skulle gjøre yrkesutdanning i Østerrike, og hun svarte på et ord som studentene jobbet torsdag og klassen om dagen.Det «doble systemet» i Tyskland er faktisk et «lærlingssystem» og har blitt en del av skolesystemet.Spesielt er ikke bare yrkesskoler på landsbygda, men også forskjellige typer grunnskoler og ungdomsskoler, som har blitt de viktigste stedene for lokal kunnskap og kulturell informasjon.Rural Schools er ikke bare ansvarlige for grunnleggende utdanning, yrkesfaglig utdanning og voksenopplæring «tre undervisningskoordinasjoner» og «tre kombinasjoner av landbruksvitenskap og teknologiutdanning», men også ansvarlig for å opprettholde konstruksjonen av moderne plattform for deling av lang rangering. «Synger god service.Gjennom årene har landets landbruk og landlige områder gitt store bidrag til industrielle og byer. Brukerstøtte.


  For det femte, de fire «samlede utviklingen» intern utdanning.


  Vi konsentrerer styrkene sine og utarbeider 2020 -disposisjonen. Skoler og samfunn i samsvar med ideen om et sjakkspill over hele landet.


  I prosessen med å lære og implementere et nytt begrep om vitenskapelig utvikling, har ministerpartiets gruppe en grunnleggende forståelse.På den ene siden blir vi styrt av det vitenskapelige utviklingskonseptet. Koblet til utvikling og utvikling, for innsiden av utdanningssystemet, gjenspeiles det hovedsakelig i fire aspekter: Den ene er den koordinerte utviklingen av skalaen, kvaliteten, strukturen og fordelene ved utdanning; Bygg et sosialistisk moderne utdanningssystem med kinesiske egenskaper; Gode ​​skoler å spise små ovner, men å popularisere skoler med høy kvalitet og transformere svake skoler;I disse henseender bør oversikten i 2020 gi et klart svar.


  Utdanning påvirker tusenvis av husholdninger, og har høye forventninger til utdanning for barn og barnebarn. -Year obligatorisk utdanningsbefolkningsdekning, og de kommer sjelden inn i stadiet med popularisering av høyere utdanningMitt lands utdanning er faktisk utviklet fremover. Nede, og i løpet av de neste 15 årene vil landets utdanning fortsatt være i et så stort sosialt miljø.


  For det sjette, spørsmålet om politiske tiltak og finansiering for implementering av 2020 -disposisjonen.


  Vi må også beregne makropolitikkene, reformtiltakene og finansieringsgarantien nøye for implementering av 20020 -disposisjonen.Når det gjelder utdanningsinvesteringer, er utviklingen av mitt lands utdanning i mange år. Doblet på 6 år, som er fire ganger det året.Kort sagt, situasjonen er relativt alvorlig.


  Fra landets perspektiv er andelen av statlige utdanningsinvesteringer i BNP ofte en viktig indikator for å måle graden av innsats fra en statlig regjering for å støtte utdanning.I følge Verdensbankens beregninger er verdens gjennomsnitt over hele verden i 2000 4,4%, hvorav gjennomsnittlige land med høye inntekter er 5,3%, og gjennomsnittet på 4,5%av mellominntektslandene er opptil 2,8%i lav – Inntektsland, men Kenya er så høyt som 6,4%, og til og med India er også India.Finansiell utdanning utgjør 4%av BNP, som er det nåværende gjennomsnittlige nivået på utviklingsland. «1993-2000 disposisjon» målet, men det ble ikke oppnådd som planlagt i 2000, og fortsatte å bli inkludert i den «15.» utdanningsplanen.Det ser ut til at det definitivt ikke vil bli realisert på slutten av dette året.På grunn av den enorme BNP -basen og den raske veksten, er det offentlige finanspolitiske systemet ikke forsvarlig nok, forskjellen i finansiering av finansiell utdanning utgjør 4%av BNP er nå mer enn 100 milliarder yuan.


  Det skal sies at økonomien til den siste regjeringen ved den siste regjeringen økte med en prosentpoeng hvert år, og finanspolitiske midler sto for det høyeste punktet i historien i 2002 i 2002.I den nåværende regjeringen vokser den finanspolitiske inntektsplaten raskt, teoretisk sett, litt mer gunstige forhold for utdanning for utdanning.I tillegg er andelen av sosiale utdanningsutgifter i utdanningsutgifter allerede veldig høye, nær 2 prosentpoeng, rangert blant de 20 beste i verden;Derfor utarbeidet vi oversikten over 2020 -konturen, og vi må gjøre regnskapene til midler i detalj. Fest stor betydning for dette problemet.


  Det må understrekes at under de grunnleggende nasjonale forholdene i mitt lands sosialistiske primære stadium, må økende utdanningsmidler ha innovative ideer.Selvfølgelig er den kontinuerlige økningen av statlige investeringer en vedvarende politikk de neste 15 årene.Samtidig må vi fortsette å overholde flerkanals å skaffe midler og implementere kostnadsdelingsmekanismen for ikke -kompullerende utdanningsstadium.Den sosiale investeringen i mitt lands utdanning har stått for omtrent 2%av BNP.På denne måten kan den totale investeringen i vår utdanning utgjøre mer enn 7%av BNP, og først nådde moderniseringsnivået.Våre mennesker har tradisjon for å fokusere på utdanning, og mer penger å gjøre mer for utdanning er det alle vil ha.Vi må strebe etter å skape et godt politisk miljø som oppmuntrer til sosiale investeringer og donerer utdanning, inkludert å utforske og etablere en mer effektiv skatteinsentivmekanisme for å sikre jevn realisering av mitt lands utdanningsutvikling og reformmål i 2020.


  Tiltak for utdanningsstyringssystemet, skoleløpssystemet og undervisningsreform må også støttes. Gull.Praksis har vist at reform og innovasjon er den uuttømmelige motivasjonen for den sunne utviklingen av mitt lands utdanning og den viktige kilden til utdannelsesmessig vitalitet.Ved århundreskiftet er en serie reformer som mitt lands utdanningsstyringssystem, skoleløpssystem, opptak eksamenssystem, hovedfagssystem, læreplan lærebøker og undervisningslenker, personellsystemer i skolen og sosialisering av logistikk tiden til tid til Fortsett, det gir en garanti for bærekraftig og sunn utvikling av utdanning.Tilsvarende kan ikke realiseringen av utdanningsutviklingsmål i 2020 skilles fra reform og innovasjon.Utviklingen av reform og utvikling av innovasjon har blitt en grunnleggende opplevelse i utviklingen av utdanning i mitt land.Vi må iverksette tiltak for å utdype reformer som en viktig del av 20020 -konturen.Samtidig er det også problemet med å styrke konstruksjonen av utdanningsrettslige systemer.Disse problemene må vurderes i, og det må være måter å operere på.


  Til slutt må jeg også understreke at partigruppen har bestemt at utarbeidelsen av 2020 -disposisjonen er hovedfokuset for avdelingen vår i 2005.Selv om det siste året har kamerater gjort mye grunnleggende arbeid, men i henhold til kravene i statsrådets krav til vår tjeneste, er tiden før utgangen av dette året ikke etter slutten av dette året. Hastigheten og vanskeligheten i 2020 -disposisjonen.Dessuten er det sjelden å utarbeide jobbmuligheten denne gangen.Det forventes at den fjerde kirken vil være et veldig reelt møte, og det vil være et stort klimaks av opinionen.Alle byråer og offentlige institusjoner må legge stor vekt på utkastarbeidet og gå ut for å samarbeide med etterforskningen.


  I år vil ledergruppen fokusere på arbeidet med 20020 -konturen i år, med fokus på arbeidet med fire stadier.Det er nødvendig å tydeliggjøre arbeidsdelingen, ansvaret overfor andre, men også for å kjempe som en helhet, og samarbeide med alt arbeid.Etter i dag blir kamerater bedt om å formidle til enhetens saken.Ledergruppen krever at de «første lederne» for hver avdeling må legge stor vekt på utkastarbeidet til 2020 -disposisjonen som er involvert i avdelingen og byrået. Utarbeide arbeid.


  Vi utarbeider omrisset av 2020 skal være basert på strømmen, og vi må fokusere på langvarig. og videreføre innovasjonsånden.Kombinert med det nåværende departementets avanserte utdanningsaktiviteter fra kommunistpartiets medlemmer, er utarbeidelsesarbeidet i 2020 -disposisjonen en viktig del av effektiviteten av avansert utdanning som en viktig del av å utøve partimedlemmer og kadrer og styrke beslutningstaking og forskningsevne.For å gjøre en god jobb med utviklingen av 20020 -disposisjonen, vil utdanningsdepartementet arrangere spesielle midler, og avdelingene må også gi sterk støtte basert på daglig arbeid.De nylige kravene er å gjennomgå de 18 spesielle forskningsrapportene som er utført av hver enhet i forrige trinn. «Etterfølgende rapport.Omrisset ble åpnet, omrisset av de tykke linjene slo seg ned, og den store rammen reiste seg.La oss samarbeide for å angripe i mer enn et halvt år for å sikre at denne viktige og strålende oppgaven som er tildelt av Party Central Committee og statsrådet er høy kvalitet.