×

2022 Disse pedagogiske hotspots, ikke gå glipp av det!

2022 Disse pedagogiske hotspots, ikke gå glipp av det!

2022 er et ekstraordinært år.I år har mange hete temaer og spørsmål om utdanning blitt overvåket av publikum, og en diskusjon i stor skala har fått oss til å føle den høye «varmen» av utdanning igjen og igjen.
I år var det fenomennivåer som «Zhiwang» -hendelsen, «Town as a Town», «berømte studentstudent Small County Town» og andre temaer. Høgskoleinngangseksamen «og» høye score til inngangsprøve på videregående skole «… I en tid med nasjonal utdanning, disse temaene og spørsmålene som er involvert i forskjellige utdanningsområder, relatert til deg, og alle i samfunnet i samfunnet. Mennesker som som bryr seg om utdanning.
La oss i dag gjennomgå temaene og spørsmålene om utdanningsemner og spørsmål som kontinuerlig har tiltrukket seg oppmerksomhet og diskusjon av publikum i 2022 for å se hvilken du er opptatt av?
1 Postgraduate Entrance Examination
I mars ble den nasjonale linjen for inngangsprøven kunngjort i 2022.Sammenlignet med den nasjonale linjen gjennom årene, i tillegg til noen få hovedfag, har poengsumlinjen generelt økt betydelig, og noen hovedfag har økt med mer enn 10 poeng.For en stund stormet en serie relaterte emner som «utdanning og studier», «nye postgraduate opptaksprøver», «eksamenspoengene Rose», «3 millioner opptaksprøver» og andre relaterte emner til det varme søket.Antall doktorgradsstudenter øker, og opptakspoenglinjen «stiger naturlig høyt.»
Med popularisering av høyere utdanning har forhåndsvisningen av sosial konkurranse gradvis blitt den postgraduate opptaksprøven.Sammenlignet med score -linjen på nytt, bør vi være mer oppmerksom på trenden med postgraduate inngangsprøve.Inngangseksamenet av utdanning.Å styrke reformen av opptaksprøver, dempe overdreven testisering og sikre og forbedre kvaliteten på påmeldingen er det vi trenger å styrke for øyeblikket.
2 kandidater på høyskolen overstiger 10 millioner
I 2022 nådde høyskoleutdannede over hele landet 10,76 millioner, en økning på 1,67 millioner i løpet av året før, rekordhøyt.15. november kunngjorde Kunnskapsdepartementet antall kandidater som ble forventet i 2023: 11,58 millioner, rekordhøyt.Hvis det kombineres med hjemvendte internasjonale studenter, har det totale antallet kandidater gått mot 13 millioner, og står for det meste av den nye arbeidsstyrken i mitt lands urbane og tettsteder.For tiden har sysselsettingsproblemet i Kina i utgangspunktet blitt ansettelsesproblemet til studenter!
Våre ansettelsesforventninger øker ofte etter hvert som utdanningskvalifikasjonene har økt, men i dag, når høyere utdanning er popularisert, er etikettverdien av akademiske kvalifikasjoner avtar. forståelse.
For tiden blir fenomenet så kalt «langsom sysselsetting», «langsom sysselsetting» og til og med «sysselsetting» mer vanlig.Unge mennesker i hver epoke har sin egen «lange mars». Vi må forstå at karriere og prestasjoner fungerer.Tør å forlate komfortsonen og finne muligheter i kamp.
Tre skoleelever knytter det lille fylket
I april i år har 24 velkjente universitetsutdannede i Suichang County, Lishui City, Zhejiang -provinsen tiltrukket seg utbredt opinion.I følge publisitetslisten er finalistene til 24 jobber i utgangspunktet alle fra dobbeltklasseuniversiteter og utenlandske kjente universiteter.Det er 4 doktorgrader og 19 av dem, og den eneste bachelorutdanningen ble uteksaminert fra Zhejiang University.Stillingene de søker på er hovedsakelig grasrotarbeidet til fylkesnivåinstitusjoner og townships og gater.Faktisk har Heping County, et av de fattigdomsrammede fylkene i Guangdong, også vært varm av lignende grunner.
Nyutdannede fra kjente universiteter er den mest åpenbare gruppen av «forhandlinger» fordeler i sysselsetting i høyskoleutdannede grupper.
Den lille fylkesbyen gjenspeiler vanskeligheten med å sysselsette studenter fra den ene siden.I tillegg har verdiene endret seg, og et stabilt og behagelig liv har blitt et viktig forfølgelsesmål for noen mennesker.Når det gjelder tvistene mellom høyt forbruk og sløsing med talenter, hvis et stort antall fremragende talenter kommer inn i grasrota, vil styringsnivået og effektiviteten i gatene, distriktene og fylkene bli kraftig forbedret.
4 Avbryt misforståelsen av det generelle avledningssystemet
Den nylig reviderte yrkesfaglige utdanningsloven vil bli implementert fra 1. mai i år.Som svar på «kansellering av universell avledning av ungdomsskoler», 27. april, svarte Kunnskapsdepartementet at tolket «koordinert utvikling av generelle yrkesoppgaver» ble tolket som «kansellering av universell avledning etter ungdomsskole», som var en misforståelse.Implementeringen av «koordinert utvikling av universelle yrkesfaglige skoler» er definitivt ikke å avbryte videregående yrkesutdanning, men å endre ideen om å utvikle videregående yrkesutdanning. av videregående yrkesutdanningsstudenter.
Temaet for å kansellere den «generelle avledningen etter obligatorisk utdanning» kan søkes etter varmt søk.Det innebærer den største justeringen av utdanningssystemet, som direkte påvirker de faglige valgene til tusenvis av barn, og berører de mest følsomme nervene til foreldrene.Det er to misforståelser om den divergerende avledningen.I henhold til statistikk som ble utgitt av Kunnskapsdepartementet i fjor, kom omtrent 65%av studentene inn i PU GAO og 35%gikk inn i den yrkesfaglige yrkesfaglige yrkesfaglige.Passering av sekundære yrkesfaglige studenter har alltid blitt løslatt, og posisjoneringen av ungdomsskole har gått fra sysselsetting til sysselsetting.Det er forutsigbart at veien til videregående yrkesutdanning vil bli mer og mer blokkert i fremtiden.
5 Zhiwang overtredelseshendelse
I første halvår i år informerte professor Zhao Dexin nettet som informerte nettverket om mer enn 700 000 yuan; 26. desember kom en periode til en slutt.
Zhiwang, som et referanseside for litteraturen som sprer kunnskap, har vunnet situasjonen «One Party har vanskeligheter i alle parter.»Nå som anti -monopolstraffen er på bakken, vil Zhiwangs «one -family» -situasjon bli brutt, og det akademiske litteraturnettverksdatabasemarkedet forventes å innlede rettferdighet, åpenhet og ordnet konkurranse.
6 universiteter trukket tilbake fra utenlandske rangeringer
I mai rapporterte noen medier at «mange innenlandske universiteter trukket seg fra utenlandske universiteter i Kina» rapporterte at Renmin University of China, Nanjing University og Lanzhou University trakk seg fra utenlandske universiteter.Denne nyheten fortsetter å vises på forskjellige varme søk, varm liste, og den gjenværende varmen er konstant.Men ingen universitet gir offentlig bekreftelse, eller benekter.
Rangeringen av forskjellige universiteter gjenspeiler ikke den generelle situasjonen til en skole på en omfattende, omfattende og vitenskapelig måte, men det er bare en rangering under visse data.Det er faktisk ikke viktig å trekke seg eller ikke.
Uten rangeringen av kinesiske universiteter, 30. juni, kunngjorde Local Time, Columbia University, en av de åtte store Vine -skolene i USA, tilbaketrekning av U.S. News University Ranking i 2023; School of Law har kunngjort at de vil slutte å delta og forlate rangeringen av University of News ved U.S. News University på grunnlag av «ulempene med rangering.»
7 Høgskoleopptaksprøven ropes vanskelig
På ettermiddagen 7. juni ble 2022 National College Entrance Examination Mathematics Examination avsluttet.Etter det hete søket om morgenen «Chinese National A Volumes Tittel», har «National College Entrance Examination ⅰ Volume I. Matematikk vanskelig å ut av himmelen» har okkupert toppen av den store online plattformens varme lister.
Faktisk, i den overordnede planen for den nasjonale utdanningsevalueringsreformen, har påstanden om reformen av midt- og høyskoleopptaksprøver blitt gjort klare krav: å endre den relativt solide testformen, forbedre åpenheten i testspørsmålene og redusere den Fenomenet «mekanisk børsting».Derfor har mer fleksible og åpne proposisjoner også blitt en viktig retning for reformen av proposisjonen for opptaksprøve på college de siste årene.
Det skal understrekes at vanskeligheten med proposisjonen for opptaksprøve på college ikke påvirker innrømmelsen av høye trekk, og det påvirker heller ikke utdannings rettferdighet.
8 høy poengsum i inngangseksamen på ungdomsskolen
5. juli ble Beijings 2022 Middle School inngangseksamen kunngjort.I år brukes inngangseksamen på videregående skole vanligvis for testen på videregående nivå for å erstatte inngangseksamen på ungdomsskolen. Fenomenet med «høye poengsum for inngangseksamen for ungdomsskolen», som har vekket høy oppmerksomhet fra alle samfunnslag.
Kan vanskeligheten med å redusere inngangseksamen på ungdomsskolen oppnå formålet med å redusere belastningen?Svaret er negativt.Undersøkelseseksamen på ungdomsskolen uten skille er langt større enn fordelene.Testpapirene er enkle, og dommen er streng, slik at studentene er dyktige, og IQ for toppstudentene kan ikke brukes i omfattende evne.Ulike eksamener, deres posisjonering og formål, effekt og rolle er forskjellige.I mangel av score som kjerneopptaksbasis, erstattet den horisontale testen utvalgstesten, som forverret konkurransen om score, påvirker effektiviteten og vitenskapelige karakteren av opptaksprøven og berører rettferdig. .
9 «Dr. Water» -hendelse
I begynnelsen av juli gjorde en uttalelse fra Huawei Chen Chunhua, en kjent bedriftskonsulent, ledelsesstipendiat og professor i internettkjendiser, for å falle inn i opinionens storm i «doktorgrad».Stormen brant i mange dager, og trakk seg til slutt med Chen.Samtidig hastet en nyhet om «mer enn 18 millioner Dr. Philippine Water» på Shaoyang College til varmt søk og forårsaket kontrovers.For å forbedre doktorgraden på skolen sin, valgte Shaoyang College en gruppe lærere i en gruppe mastergrader internt for å studere ved Aza Sen University på Filippinene, for å oppnå en doktorgrad, og deretter returnerte til høgskolen i en måte å introdusere talenter på.Det er faktisk mer enn dette universitetet som ligner på Dr. Water i Kina, og de er heller ikke bare University of Adamson på Filippinene, men involverte også universiteter i Malaysia, Sør -Korea og andre universiteter.Årsaken er åpenbart «kostnadseffektiv.»Den ene er kort tid, den andre er lav pris, og enda viktigere er det en garanti for «garanti».
Flommen av «Dr. Water» og «Hydrological Diploma» minner oss om sertifisering og vurdering av utenlandsk utdanning, spesielt kvalitetsvurderingen har blitt mer og mer presserende for å blokkere «utenlandsk vitnemål» av overgrep.Det vil si at på grunnlag av de nåværende akademiske kvalifikasjonene blir den nødvendige kvalitetssertifiseringen introdusert, i det minste i visse nøkkelindustrier, overlater tredjeparter til å utføre kvalitetssertifisering.Ellers vil lignende «serie» fortsette.
10 By for å gjøre spørreren
I juli, på grunn av Top Stream Star Test -hendelsen, ble temaet «Town Doing a Query» detonert av Internett.Problemene med utdanningskapital, klassestrømning og sysselsettingsvansker bak dette ordet er verdt å gruble på.
Hvor kommer ordet i ordet by fra? Eksamen utbetales til midtre og høyskoleopptaksprøver.For det andre, bak klassen, betyr det at de fleste av disse barna er mennesker på små steder, eller barna til kald dør, mangel på innsikt og ressurser, mangel på omfattende utvikling og begrenset utvikling.
Midt- og høyskolens opptaksprøver er en viktig kanal for strømmen av vår sosiale klasse.Bak byen er legemliggjøringen av selvforbedring, og bør ikke bli latterliggjort.
11 Akademiker
Siden 2022 har personelljustering av høyskoler og universiteter blitt tett justert.I følge ufullstendig statistikk har nesten 20 «akademikere og rektorer» tatt vervet i år, og fenomenet «akademikere og rektorer» har vekket mye oppmerksomhet fra media.
Akademikeren er rektor, og oppfyller bevisst oppdraget med vitenskap og teknologiens uavhengighet og selvtillit. Teknologi, dyrke talenter og forbedrer innovasjon.
Samtidig er det bra å finne en akademiker med utmerket forretningsstyringsevne, men det er ikke nødvendig å behandle akademikere som «hardt terskel» av akademikere som rektor. Ledelse og tjenester.
12 Valley Siling Fenomenon
På Beijing vinter -OL viste kinesiske idrettsutøvere en god åndelig selvtillit og hardt arbeid.Blant dem vakte idrettsutøver Gu ailing oppmerksomheten til mange mennesker, og noen mennesker kaller det «gu ailing fenomen.»I desember utsatte GU Ailing mange prestasjoner i år på internett, inkludert «å få alle score på alle kursene i Stanford i det første semesteret av Stanford», og opphetet diskusjon.To gullmedaljer i vinter -OL, en sølvmedalje og velsignelsen fra Stanford University med «Gud» … det er ingen tvil om at Gu Ailing’s utmerkede dyktighet er alt.Når vi snakker om Gu Ailing’s suksess og dyktighet, var Gu Ailing’s mor Gu Yan også varm.Den siste suksessen krever personlig innsats, men hvordan oppnådd et barn som er bevisst og flittig med selvdisiplin?Den første er foreldrene, veilederen og innflytelsen fra familiestilen.
13 Reverse Postgraduate Entrance Examination
Den tradisjonelle postgraduate inngangseksamen tar generelt den oppadgående testen, det vil si den «doble ikke -» «-testen» dobbelt førsteklassing «-høgskolen, men det siste året har fenomenet» omvendt strømning «av den nedadgående testen dukket opp i den siste året.Den så -kallede omvendte postgradseksamen refererer til situasjonen til «dobbelt førsteklasses» studenter som har innrømmet «Double -non -» College Graduate Students. Fudan, etc., søker om «Double -non -» College Graduate Students.
Hvorfor?På den ene siden skyldes den ugunstige inngangseksamen med vanskeligheter med sysselsetting, og på den andre siden har populariseringen av høyere utdanning ført til avskrivninger av akademiske kvalifikasjoner.De fleste bruker studien som en vei ut.
Vi må innrømme at opptak til doktorgradsstudenter har blitt det første målet for noen studenter, og avskrivningen av utdanning er en uunngåelig virkelighet.Inngangen er kjernen, ikke skolen og det profesjonelle eller dårlige.
Kina Education Online Comprehensive Collection, innholdet er kun for referanse
Angi på nytt, vennligst angi: Reprinted from China Education Online
Rapport/tilbakemelding