×

Er det et trafikkork å blokkere sinnet, bør denne grensen "overdreven reise"?

Er det et trafikkork å blokkere sinnet, bør denne grensen "overdreven reise"?

Tekst |Punktum

Da kultur- og reiselivsavdelingene fra hele landet slo hjernen til å «riste folk», var den nederlandske hovedstaden Amsterdam dypt engstelig på grunn av for mange turister.Nylig, ifølge Reuters, for å begrense den overdreven utviklingen av reiselivsnæringen, sa den nederlandske hovedstaden Amsterdam bystyre at byen ikke lenger vil få lov til å bygge nye hotellbygg, og de håper at byen er egnet for innbyggere og turister å leve.

I følge The Dutch Times nådde antallet hotellovernatting i Amsterdam i 2023 20.665 millioner, mens byens totale befolkning bare var 920.000.Den britiske «Daily Telegraph» analyserte at dette tallet gjorde Amsterdam litt overveldet. Sky News «sa at det er mange leiligheter som bare leies til turister i denne byen, noe som fører til mangel på bolig og presser opp leien.Derfor er det vanskelig å finne en rimelig bolig.

Tilfeldigvis møtte «Water City» Venezia også det samme problemet.I følge Statista har Venezia en befolkning på rundt 55 000, men mottok rundt 4,6 millioner turister i 2022, som satte press på infrastrukturen i byen og påvirker opplevelsen til lokale innbyggere og turister.

«Venezia, nedtelling til død» påpekte at lokale anti -Tourism -borgere postet en «nedtelling i hjel», som skrev «Venezias lokale befolkning» på denne elektroniske tidtakeren.Etter motstandernes mening er Venezias overdreven avhengighet av reiselivsnæringen sakte å drepe byen. begynte å bli overfylt av turisme.

I juli 2023 foreslo UNESCO at Venezia ble inkludert i den truede verdensarvlisten igjen. Venezia.

I tillegg til Amsterdam og Venezia, har internasjonale turistdestinasjoner som Hawaii, Parroskikladi -øyene, Perumaqiu Picchu, USA, blitt plaget av «overdreven turisme» og fikk også noen lokale borgere til å protestere.

I henhold til definisjonen, «Overdreven turisme» refererer til intensiteten i reiselivsaktivitetene som overskrider lagerkapasiteten til destinasjonen, noe som fører til en negativ innvirkning på lokalmiljøet, samfunnet og kulturen. reduserte også betydelig.For byer vil «overdreven turisme» føre til økningen i lokale priser og nedgangen i livskvaliteten til lokale innbyggere. og emosjonelle angst- og sikkerhetsproblemer brakt av det.  

Trafikkork, blokkerte mennesker, blokkerte hjerte

Ulike fra utlandet har populariteten til kulturell turisme ikke forårsaket fenomenet «overdreven turisme» på bymilenivå. for å perfeksjonere hjelpen transportnettet og den utviklede hotellbransjen foretar perfekt denne «rikdommen på himmelen», og hele byen er fremdeles ordnet.

Fra turistattraksjoner er imidlertid fenomenet «over -Tourism» i Kina ganske betydelig.På en stor ferie har de som er velkjente turistiske steder blitt vanlig. .

Qingming -ferien passerte nettopp, det pressede vannet i Taishan, kjent som «Five Yuezhuo», ble ikke lekket, og netizens spøkte også med at klatringen Taishan ble «knust» Taishan. , Turister har uttrykt at de bare ser mennesker, og til og med sikkerhetsvaktene ble nesten presset ut i vannet; ødelagt bro, det tar tre eller fem minutter å kjøpe en flaske vann for å kjøpe en flaske vann.

Selvfølgelig har mange naturskjønne steder også tatt aktuelle begrensninger, men turister er blokkert ved døren.Selv om strømmen er begrenset, er mange naturskjønne steder overfylt, og mange av dem beklager.Hvis turistene som ikke vil stille opp, vil forlate, ikke bare kan du ikke sette pris på den vakre naturen, men du kan også møte problemet med trafikkork.

I henhold til gjeldende data, overnatting og andre bestillingsdata, den kommende «May Day» -ferien, vil store turist -naturskjønne steder komme inn i «People from the Public» -modellen, og alle vil også forberede seg.Men jeg kan ikke la være å spørre, fra perspektivet til brukeropplevelsen, bør ikke dette «overveldende» fenomenet være begrenset?

Så tidlig som mange år siden uttalte China Youth Tourism i en undersøkelse av institusjonelle investorer at den overdreven passasjerstrømmen i Wuzhen naturskjønne område kan påvirke turistferieopplevelsen til turister i det naturskjønne området og forårsake skade på omdømmet i det naturskjønne området.Forfatteren dro også til Wuzhen sommeren i fjor.En detalj er at de turistene som klemmer sammen i Cowon -båten, er ment å føle stilen til Jiangnan Water Village -stilen, og det er nesten ikke noe smil på ansiktet.

Tilbake til den opprinnelige intensjonen, reiser turister for å slappe av og dekomprimere, i stedet for å lete etter synd og sinne.I følge undersøkelsesresultatene fra Iresearch, i 2023, er avslappende humør og lindrende stress det primære formålet med Volkswagens reise, og utgjør 60,7%.Og denne reisen med trafikkork, blokkering og blokkerte hjerter vil bare få turister til å føle angst og irritabilitet.

Bak kjærligheten til «slips»

Så hvorfor elsker innenlandske turister alltid «binding»?

Fra bransjens perspektiv uttalte den kinesiske regjeringen tydelig i den «fjortende fem årlige planen» plan for å forbedre feriesystemet og implementere et betalt feriesystem. Nye medier som Douyin og livlige videoer for å presentere utviklingen av industrien.

Fra etterspørselsperspektivet, selv om «forbruksoppgraderinger» har blitt avfyrt i mange år, er virkeligheten at kostnadsytelsen fremdeles er mainstream -trenden med masseturismeforbruk.Malaysia-data viser at turister i 2023, «innenlandske reiser» turister som tilbringer mindre enn 6000 yuan i det tillatte området 80%, hvorav 1000-3.000 yuan utgjorde 45%.Sammenlignet med kunstige naturskjønne steder som Disney og Fangte, er naturlige naturskjønne steder representert av kjente fjell og elver relativt lite i omfattende utgifter.

Samtidig er en betydelig «hodeeffekt» også en av de viktige grunnene.Når turister kommer til en ny by, velger de ofte de ikoniske naturskjønne stedene med dyptgripende historiske og kulturelle arv eller praktfulle naturlandskap, som Hangzhou West Lake, Beijing Great Wall, Jinan Yun Tunquan, etc. merkeforskjeller.I tillegg kan de ikoniske naturskjønne stedene oppfylle de sosiale behovene og selvaktuelle behovene til turister «i den nye medieriden, og registrere og vise deres reiseopplevelse gjennom» Punch Card «for å lage sine egne» menneskelige omgivelser «.

I tillegg har forbrukskonseptet til kinesere også endret seg betydelig.I følge forskningsrapporten påpekte BOC International at fra spørreskjemaets perspektiv har inntektene og sysselsettingsfølelsen til boligavdelingen gått ned, og deres tillit til fremtidig inntekt og sysselsetting er utilstrekkelig.

Fra forsyningssiden, selv om de nye kulturturismeprosjektene har dukket opp de siste årene, under effekten av «hodeeffekt», har det ikke spilt en god avledning.Offentlige data viser at fra slutten av 2023 har antallet naturskjønne steder i landet mitt klatret til 14 900. Antikke byer og Wenlou -distrikter, har også dukket opp.

Under den vanlige effekten av de ovennevnte faktorene har kulturturismeindustrien også betydelig strukturell tilbud og etterspørselsubalanse.

Skipsturister fra «West Lake»

Overfor de stadig mer fremtredende «reisemotsetningene», har den naturskjønne stedet også iverksatt visse tiltak for å forbedre turistopplevelsen.For eksempel, for å lindre trafikkpresset fra Jiuhua -distriktet, investerte Jiuhua turisme 350 millioner yuan i 2022 for å oppgradere renoveringen av besøkssenteret, som kan møte overføringen av turister med et topp på mer enn 5000 mennesker/HT; Top Ropeway blir transformert og oppgradert, inkludert 1 ny passasjertransportapeway, erstatter 3 passasjer- og lastedoblinger med dobbelt -bruk trafikk i repeway og relaterte støttende datterselskaper.Et annet eksempel, Beijing’sTiananmen SquareFor den forbudte byen må du avtale en avtale og ikke støtte billettkjøp på dagen.

Det er imidlertid ikke mulig å eliminere denne «reisemotsigelsen» ved å stole på kraften til turistattraksjoner.Fra økonomiets perspektiv, når etterspørselen er overdreven, er det enten satt opp prisgrensen for å justere forholdet mellom markedsforsyningen og etterspørselen, eller øke tilbudet.I henhold til relevante forskrifter, må billetter og trafikkforbindelsespriser på naturskjønne steder formuleres av relevante kompetente myndigheter.Finn derfor bare en løsning på forsyningssiden.

Jeg vet ikke om alle føler at det i byen der de er, i tillegg til de berømte naturskjønne stedene, faktisk er mange naturskjønne steder som også er morsomme, men utenlandske turister vet veldig lite om det.For eksempel, i Hangzhou, i tillegg til West Lake, er naturen som Jiuxi og Hunan Lake også vakker, men hver større ferie, de fleste utenlandske turister velger fortsatt West Lake.

Fra turistens perspektiv er dette forståelig, fordi merkevarenes betydning er å redusere forbrukerkognitive kostnader og forbedre forbrukernes beslutningseffektivitet.Samtidig for de første besøkende er det også symbolsk å sjekke inn det lokale ikoniske naturskjønne stedet, akkurat som det kjente «ikke til den store muren».

° Turister kan til og med åpne en gratis «busslinje» på det ikoniske naturskjønne stedet for å oppnå divergensen til turister og la de som har jobbet hardt ved døren for å ha flere valg.

I tillegg til attraksjonene i byområdet, er de omkringliggende distriktene og fylkene faktisk veldig bra for utenlandske turister.Spesielt med støtte fra retningslinjer er det nåværende landlige turismeformatet rikere og rikere.Jeg tar fremdeles Hangzhou som et eksempel. .