×

Fokus på skolens tilknyttede selskaper for å utdanne mennesker, 2024 Labour Education High -Quality Development Forum

Fokus på skolens tilknyttede selskaper for å utdanne mennesker, 2024 Labour Education High -Quality Development Forum

Fokuset for arbeidsopplæring er forklaringen på arbeidsferdigheter i klasserommet?Hvordan kan vi knekke lærerne, arenaene og fasilitetene til arbeidsopplæring?Hvordan styrker skolelogistikken arbeidskraftsopplæring i grunnskoler?… 20. april, på 2024 Labour Education High -Quality Development Forum som ble holdt i samme periode av den 83. Kina -utstillingen, fokuserte mange eksperter på utdanningsfeltet på de ovennevnte spørsmålene og diskuterte rundt spørsmålet om arbeidsopplæring og skolens sosiale Sosialt sosialt samarbeid.
Fremme den dyptgående utviklingen av skolens forening
«Som de tre hovedfagene for å fremme arbeidsopplæring, har skoler, familie og samfunn unike fordeler med å utdanne mennesker og ressursfordeler. Sekretær -General Li Yan sa i talen sin.
Han analyserte at på den ene siden har integrering av familieopplæring, skoleopplæring og sosial utdanning fortsatt å øke, noe som gir et bredere rom og rikere ressurser for utvikling av arbeidsopplæring.På den annen side har problemene med forskjeller mellom konseptet og ujevn ressurs til forskjellige utdanningspersoner gradvis dukket opp, og disse problemene har brakt vanskeligheter med effektiv implementering av arbeidsopplæring.
«Derfor er det nødvendig å starte fra flere nivåer for å fremme den dyptgående utviklingen av skolens foreninger.» Fremme utviklingen av arbeidsopplæring.Etablere og forbedre kommunikasjonskanaler og samarbeidsplattformer mellom skoler, familier og samfunn, for å realisere delingen og fordelene med utdanningsressurser, og gi støtte og garanti for arbeidsopplæring.Berike arbeidsutøvelsesaktiviteter og dyrke studentenes riktige arbeidsverdier og gode arbeidsvaner.
Han la vekt på at utdanningsutstyrsindustrien skulle fortsette å innovere og gi arbeidskraftsutdanning for skoler og familier av høyere kvalitet.Styrke bransjens selvdisiplin, forbedre kvaliteten på produkter og tjenester og gi garanti for jevn utvikling av arbeidskraft og utdanning.Som bro og obligasjon vil China Education Equipment Industry Association fortsette å spille en rolle for å gi bedre og mer effektive produkter og tjenester for utvikling av arbeidsopplæring.
Chen Yu, direktør for informasjonsteknologi og utstyrssenter for Chongqing Education, mener at å fremme arbeidsopplæring er et systematisk prosjekt, familie er grunnlaget for arbeidsopplæring, skolen spiller den ledende rollen som arbeidsopplæring, og samfunnet er et stort klasserom for arbeidskraft utdanning.Med fremskritt av arbeidsopplæring i grunnskoler og videregående skoler, har etablering og forbedring av skoler, familier og sosiale samarbeidsmekanismer blitt et sentralt tiltak.
Det rapporteres at for tiden har Chongqing etablert fem nasjonale omfattende praksisbaser og 247 kommunale sosiale praksisutdanningsbaser med særegne egenskaper.Disse basene har blitt en viktig transportør for å implementere arbeidsopplæringskurs og spilt en viktig rolle i effektiv utvikling av arbeidsopplæring.
Skoler trenger å utføre systemoppsett og design på toppnivå
«Arbeiderutdanning er forskjellig fra den daglige produksjonen av voksne. Det er ikke bare å forfølge resultatene av arbeidskraft, men legger mer vekt på å la studentene utvikle vanen og kvaliteten på kjærlig arbeidskraft og støtte barnas omfattende utvikling.» ute.
Chen Dongxin, direktør for East China Normal University Labour Education Research Center og direktør for National Primary and Middle School (inkludert ungdomsskoler), delte klassifiserings- og utviklingsveien for arbeidsopplæringssurs.Hun påpekte at i sammenheng med reformen av den nye læreplanen, har arbeidsopplæringsressursene utvidet seg fra skolen til skolen.Ressurser for arbeidskraft utdanning er hovedsakelig avledet fra de tre dimensjonene til familie, skoler og samfunn.Utviklingen og utnyttelsen av disse utdanningsressursene bør domineres av skoler.
Samtidig mener Chen Dongxin at arbeidsopplæring er en omfattende måte å utdanne mennesker på, ikke bare begrenset til disiplinen for arbeidsteknologi, men også trenger inn i forskjellige fagområder.I henhold til de nye læreplanstandardene bør for eksempel disipliner som informasjonsteknologi integreres i elementene i arbeidskraft og utdanning.Som en av de «fem utdanningene», trenger arbeidsopplæring å trenge gjennom moralsk utdanning, intellektuell utdanning, idrett og estetisk utdanning.
På utviklingsveien for arbeidsopplæringssurs foreslo hun at skolen trenger systematisk utforming og toppnivå design for å integrere arbeidsutdanningsressurser i skolens undervisningsarbeid.
Feng Zhenhuai introduserte noen av praksisene fra Xiaide School of Baoan District, Shenzhen.Når det gjelder feltgaranti, foreslo han å bygge et diversifisert praktisk rom.I tillegg til utplasseringen av det digitale miljøet, utnytter skolen campusplassen fullt ut for å åpne opp campusarbeidspraksisposisjoner gjennom miljøtilfeller og transformasjon, for eksempel arbeidsklasserom, arbeidsparker og utstillingsområder for arbeidskraft. er også mer bidrar til integrering av annen disiplinundervisning og arbeidsopplæring.
Feng Zhenhuai påpekte at evalueringen av arbeidsopplæring er et vanskelig poeng.I denne forbindelse har de fire kjernekunnskapene, for eksempel de fire kjernekompetansen, inkludert begrepet arbeidskraft, arbeidsevne, arbeidsvaner og kvalitet og åndelig ånd, i Shenzhen Baoan -distriktet. En «én leksjon, en evaluering» evalueringsmodus.
Når det gjelder evalueringsspørsmålene, understreket Zhang Hesong, medlem av grunnutdanning og arbeidsutdanningsveiledning for utdanningsdepartementet, og presidenten for Chongqing Yucai Middle School Education Group, at i arbeidsutdanning i arbeidsutdanning er studentene hovedorganet Evalueringssystemet for arbeidsopplæring, studentene må understreke studentenes egenvurdering.I tillegg til evalueringen av lærere, ledsagere, klassekamerater og foreldre, er rollen som elevenes egenvurdering spesielt kritisk.Ved å knytte viktigheten til selvvurderingen av studenter, kan det bedre fremme selvutdanning av studenter, og dermed forbedre kvaliteten og effekten av arbeidsopplæring, og legge et solid fundament for den omfattende utviklingen av studenter.
Skolelogistikk Empowerment of Labour Education in Primary and Secondary Schools
Hvordan styrker skolelogistikken arbeidskraftsopplæring i grunnskoler?Hvordan støtte diversifisering av arbeidsutdanning?Wan Hui, direktør for Office of Education Technology Equipment Center and School Logistics Management of Shanghai Municipal Education Commission, delte «Shanghai -svaret».Shanghai -utdanningssystemet er avhengig av logistiske stillinger og ansatte, og bruker logistiske steder og ressurser for å samarbeide og integrere med arbeidskurs og aktiviteter for å gi full lek til funksjonene til skolelogistikk i tjeneste, miljøopplæring og praktisk utdanning.
«Ved å sortere ut oppgavegruppen for arbeidsopplæring, kan skolelogistikk styrke 9 oppgavegrupper inkludert rengjøring og hygiene, organisering og lagring.» i faktisk arbeid for å kombinere teoretisk kunnskap med faktiske operasjoner, noe som effektivt kan forbedre pertinensen og effektiviteten til arbeidsopplæring.Hvis du deltar i det daglige arbeidet med kafeteriaen, kan du verne om resultatene av arbeidskraft i praksisopplevelsen og danne de riktige arbeidsverdiene.
Som svar på det lave lærerne, kvaliteten på innholdsskjemaet og mangelen på romressurser, er det nødvendig å begrense skolens logistikk og empowerment av arbeidsutdanningspraksisen til grunnskoler og videregående skoler. .
Hun foreslo å utvide logistikkfeltet for arbeidskraft og utdanning på heltidslærere, gjennomføre målrettet opplæring, bedre forstå, implementere, organisere lærere inn i logistikkfeltet, forstå logistikkbærere og master arbeidsprosedyrer; Gjennomføre uavhengighet eller samarbeid av arbeidsopplæring og undervisning og aktiviteter, og styrke samarbeidet mellom heltidslærere og logistikkpersonell.
Når det gjelder implementeringssystem for arkitektonisk logistikkarbeid, delte Wanhui at skoler skulle fremskynde utviklingen av logistikkarbeidskolekurs og forbedre skolelogistikkarbeid og utdanningsfunksjoner.Samtidig, planlegg de spesielle aktivitetene til logistikkarbeidsutdanning, bruk logistiske ressurser for å direkte utføre arbeidsutøvelsesaktiviteter relatert til læreplan, kombinert med spesiell node design tema arbeidsaktiviteter som arbeidsfestival og treplantingfestival, og invitere logistisk arbeidsmeny inn i klasserom for å fortelle logistikkhistorier.
Når det gjelder å rekonstruere skolelogistikkrommet, foreslo Wanhui at skolen bygger en omfattende liste over «betingelser-folk-job-innhold», for å utvide mer diversifiserte, personaliserte og karakteristiske arbeidsutdanningsrom eller plattformer.Når det gjelder fasiliteter, er det tilstrekkelige og trygge fasiliteter.
Beijing News Reporter Feng Qi
Redaktør Miao Chenxia School overfor Liu Jun
Rapport/tilbakemelding