×

Spørsmål om eleverutdanning på ungdomsskolen

Spørsmål om eleverutdanning på ungdomsskolen

nylig

Noen netizens er på de lokale lederne av People’s Daily Online

Legg igjen en melding til sekretæren for Qujing kommunale partiets komité

reflektere

Netizens legger igjen en melding:

Et fremtredende problem oppstår i Kirin -distriktet **, det vil si et alvorlig problem med studentens byrde, hovedsakelig manifestert som følgende problemer:

1. Leksene overskrides alvorlig, og den gjennomsnittlige søvnen er alvorlig utilstrekkelig.Det sies at mange klasseelever i første klasse ofte må gjøre det klokka 12 om kvelden, og til og med noen av klassen kan sove klokken 02.00 om morgenen i lang tid; OPP klokka 6 om morgenen, og gjennomsnittlig søvn er mindre enn 5 timer!Dette er ikke et individuelt fenomen.

2. Fenomenet til noen klasse i noen klasser er alvorlig.Middle School School var rundt 19:00 på ettermiddagen, og noen klasse ble liggende i klassen i lang tid til klokken 08.00.

Kamerat av netizens: Hei!

Du mottok en melding til Qujing Municipal Party Secretary gjennom oppslagstavlen til People’s Network.

Qilin District Education and Sports Bureau overvåket umiddelbart problemene du reflekterte, og ba skolen om å gjøre rettinger i en begrenset periode, og oppfordret skolen til å standardisere driftsledelse strengt og strengt kontrollere antall lekser. -Sjoletjenester for å fullføre driften, forbedre lunsjpleien og klassen etter at tjenesten er effektiv, implementere «Five Management» -relaterte arbeidet, standardiserer timeplanen, reduserer belastningen av studentenes lekser og omsorg for studentenes sunne vekst effektivt, og omsorg for studentenes lekser og pleie for den sunne veksten av studenter .

Takk for din omsorg og støtte for Kirin -utdanning, og jeg ønsker deg god helse og et lykkelig liv!Qilin District Education and Sports Bureau

18. april 2024

Nyhetslenke:

For å samsvarende implementere varslingsånden til «General Office of the Central Committee of the Communist Party of China og General Office of the State Council,» Mener om å redusere forvirringen av studentenes Hwalker og utenfor skoletreningen «, Forbedre nivået på skoleopplæring effektivt, styring av treningstrening, og effektivt reduserer lindring i løpet av den obligatoriske utdanningsstadiet, studentenes overvektige operasjonsbyrde og treningsbelastning på skolegangen (heretter referert til som «dobbel reduksjon»), kombinert med Yunnans Faktisk situasjon, fremfør nå følgende implementeringsuttalelser.

1. Objektive krav

Fortsetter i veiledningen av den sosialistiske ideologien med den høyeste lederen i den nye epoken, implementere partiets utdanningspolitikk, implementerer de grunnleggende oppgavene til Lideshu -folk, fokuser på å bygge et utdanningssystem med høy kvalitet, styrke rollen som skoleopplæring, utdype Styringen av opplæringsinstitusjoner for off -School, Build Construction Education er en god økologi, lindrer effektivt foreldrenes angst og fremmer den omfattende utviklingen og den sunne veksten av studenter.I samsvar med de overordnede ideene om «off -school governance, på -campus sikkerhet, kombinasjon av mudring og blokkering, og begge symptomene», fremmer «dobbel reduksjon» og «dobbel stigning» (forbedre kvaliteten på etter -skoletjenesten og tjenesten og tjenesten og tjenesten og Forbedre kvaliteten på skoleutdanning og undervisning), la elevene lære å komme tilbake til campus for å oppnå studentenes overvektige tildelingsbelastning og av -skoletreningsbelastning, familieutdanningsutgifter og den tilsvarende energibyrden til foreldre, effektivt redusert i løpet av ett år , oppnådde betydelige resultater innen 3 år, og tilfredsstillelsen av folks utdanning ble betydelig forbedret.

2. Nøkkeloppgave

(1) Reduser studentenes overvektige tildelingsbelastning

1. Etablere en operativ styringsmekanisme.Skolen bør formulere tiltak for driftsledelse for «én skole, en policy», avklare utformingen, layout, korreksjon og andre forskrifter, etablere en mekanisme for styringsoperasjoner i klassegrupper eller klasselærere, med rimelighet kontrollere den daglige driften og vanskene, og strengt tatt Forhindre akkumulering av forskjellige avdelinger og øke byrden av studentbyrderEtablere et vanlig inspeksjonssystem for skoledrift.Lærere må endres i partier og tilbakemeldinger i tide, og rettidig tilbakemelding, og styrke forklaringen og rådgivningen av ansiktsbatchen.Foreldre har strengt forbudt å ordne eller forklare oppgaver i forkledning, og foreldre er strengt forbudt å sjekke og korrigere lekser.

2. Kontroller det totale antall skriftlige operasjoner strengt.Den første og andre klassen på barneskolen arrangerer ikke familiens skriftlige lekser. 90 minutter.Tilsvarende kontrollerer den skriftlige operasjonstiden for høytider.

3. Styrke arbeidsdesign.Gi full spill til funksjonene til leksediagnose, konsolidering og akademisk analyse, og bruk designdesign som et viktig innhold i undervisnings- og forskningsarbeid.Oppmuntre lagdeling av lag, elastisitet og personalisering, og skal ikke ordne mekaniske gjentatte og straffende operasjoner.

4. Dyr studentenes gode vaner.Lærere bør veilede elevene til å fullføre sine skriftlige lekser på skolen så mye som mulig for å dyrke elevenes uavhengige læring og tidsstyringsevne.Foreldre bør oppfylle familiens utdanningsansvar, oppfordre barna sine til å fullføre de gjenværende leksene etter å ha kommet hjem, gjennomføre nødvendige akademiske studier, veilede husarbeidet arbeidet for deres evne og utføre kulturelle og fysiske aktiviteter.Boardingskolene bør arrangere reserve -skolelivet i generell planlegging.

(2) Reduser av treningsbelastningen

5. Streng godkjenning og styring av opplæringsinstitusjoner for campus.Ulike steder har stoppet godkjenning av nye opplæringsinstitusjoner for skole i obligatorisk utdanning.Mottakerbasert online disiplinopplæringsinstitusjon ble endret til godkjenningssystemet, som ble godkjent av arkiveringsavdelingen for godkjenning i henhold til standarder; .For ikke -disiplinære opplæringsinstitusjoner skal provinsiell utdanning, idrett, kulturell turisme, vitenskap og teknologi og andre avdelinger bestemme arbeidsdelingen for arbeids- og styringsstandarder i samsvar med relevante nasjonale politiske krav, og strengt godkjenning og tilsyn.Den lokale godkjennings- og registreringsavdelingen gjennomgikk i fellesskap de eksisterende offline disiplinopplæringsinstitusjoner, og tok en beslutning om å håndtere loven i samsvar med loven.Disiplinæropplæringsinstitusjonene skal ikke være oppført ved finansiering, og det er strengt forbudt å drifte kapital; franchisekjede, og bruk variable renteenheter osv. For å kontrollere eller dele fagopplæringsinstitusjoner.Hvis du har brutt reglene, må du rydde opp og rette opp.

6. Standardiser treningstjenester.Provinsielle utdanningsavdelinger skal formulere opplæringsinstitusjoner i samsvar med relevante nasjonale politiske krav.Den kompetente myndigheten til territoriet skal etablere et opplærings- og tilsynssystem for opplæringsinstitusjoner. utenlandske utdanningskurs.Undersøk og håndtere utestående problemer som over -ing -trening, kvaliteten på trening, kvaliteten på opplæringen, det vulgære ulovlige innholdet og den piratkopierte overtredelsen.Implementerer strengt de relevante bestemmelsene i den mindre beskyttelsesloven, og opplæringsinstitusjonene for campus skal ikke okkupere disiplinopplæringen av nasjonale juridiske høytider, hviledager og vinter- og sommerferier.Opplæringsinstitusjoner må strengt tatt styrke lærernes ledelse, ikke å grave med høy lønn for å ta skolelærere, og skal ikke ansette i tjenestelærere på grunnskoler og videregående skoler.Bestem med rimelig belastningsartikler og standarder for opplæringsinstitusjoner i samsvar med loven, og publiserer og aksepterer tilsyn med samfunnet.Bruk omfattende «Primary and Middle School Student School Training Service Contract (Demonstration Text)».Vi vil forbedre den normaliserte undersøkelsesmekanismen, rettidig forstå den dynamiske situasjonen for treningsinstitusjoner, oppdatere og forbedre den «svart -hvite listen» for opplæringsinstitusjonen på en riktig måte og kunngjøre den til samfunnet.

7. Strengt normalisert operasjonell tilsyn.Finansiering og avgifter til opplæringsinstitusjoner bør hovedsakelig brukes til treningsvirksomhet.Implementerer informasjonsavsløringssystemet for disiplinopplæringsinstitusjoner.Online trening overstiger ikke 30 minutter per klasse, læreplanintervallet er ikke mindre enn 10 minutter, og slutten av opplæringen er ikke mindre enn 21Utenlandsk personell som er ansatt i Kina skal oppfylle relevante statlige forskrifter, og det er strengt forbudt å ansette utenlandske ansatte i utlandet for å utføre opplæringsaktiviteter.

(3) Forbedre kvaliteten på post -School Service

8. Implementere etter -Course Service full dekning.Landsutdanningsavdelingen bør ta postklasse -tjenester som et viktig folks levebrødprosjekt for å løse problemet med foreldrenes angst og håp.Etter skolen blir skolen utført etter at skolen er fullført hver dag.Selvstudier kan åpnes på kvelden på ungdomsskolen.Skolen kan gjøre samlede ordninger for lærere som påtar seg etter -skoletjenester for å implementere «elastisk opp og ned, gå av jobb».

9. Berik innholdet i etter -School Service.Skolen skal formulere en post -School Service -plan, og bruke skolens ressurser til å utføre en rekke vitenskapelige populariseringer, sport, kunst, arbeidskraft, arbeidskraft, lesing, interessegrupper og samfunnsaktiviteter, og ha rom for studenter til å utvide utviklingen for studenter .Fysisk trening er basert på overvåking av «Standard Health Standards for National Students».Arbeidspraksis er hovedsakelig på campus miljøhygiene, greening og forskjønnelse, arbeidere, etterbehandling av klasse, planting og avl, vedlikehold av offentlig eiendom, toalettrensing og flittig arbeid og studier.Organiser studentenes samfunn for å gjennomføre profesjonell trening, sportskonkurranser og kunstutstillinger.Lærere må ikke ta opp nye leksjoner etter klassetrinn.

10. Utvidelse av post -School Service -kanaler.Etter -skoletjenester er generelt organisert av skolen, og lærerne på skolen kan også ansette pensjonerte lærere, kvalifiserte sosiale fagpersoner eller frivillige, etc., støtte Juvenile Palace, Youth Activity Center og andre aktiviteter God jobb med etter -skoletjenester.Hvis tjenesten i -skoletjenesten ikke kan imøtekomme behovene til studentenes utviklingsinteresse, etc., kan utdanningsavdelingen velge ikke -discoplinary off -School Training Institutions for School Selection og etablere en evaluering og utgangsmekanisme.Utdanningsavdelinger på alle nivåer skal organisere høykvalitets online utdanning og undervisningsressurser og gi studentene gratis.Skolen skal veilede elevene til å utnytte ressursene med høy kvalitet på utdanningsressurser gratis online, og organisere fremragende lærere for å gjennomføre gratis online interaktive kommunikasjonsspørsmål.

11. Utforsk studentferieforvaringstjenester.Støtte og oppmuntre skoler med forhold til å bære studentferieforvaringstjenester for å hjelpe foreldre med å løse bekymringene sine.Ferieforvaringstjenester er hovedsakelig omsorg, og kan tilby tjenester som kultur- og sportsaktiviteter, kollektive spillaktiviteter og omfattende praksis.Tjenestetiden bestemmes med henvisning til den lokale leveringstiden.Skolen kan samarbeide med Communist Youth League, Women’s Federation, fagforeninger, gate, samfunn og andre organisasjoner.

(4) Forbedre kvaliteten på utdanning og undervisning

12. Fremme den høye kvaliteten og balanserte utviklingen av obligatorisk utdanning.Alle lokaliteter bør justere og optimalisere utformingen av obligatoriske utdanningsskoler ytterligere, implementere bygging av støtteskoler i nybygde boligområder, øke tilbudet av graden i urbane skoler på en ordnet måte og løse store byer i urbane klasser.Balansert tildeling av maskinvareressurser og lærernes ressurser ved obligatoriske utdanningsskoler, supplerer personalet og personalet i samsvar med standardene for obligatorisk utdanningsfakultetets ansatte, studerer og utforsker lærernes utarbeidelse av «provinsiell ledelse og fylke» og «provinsielle ledelseskoler» motstykke Hjelpemekanismen for å fremme lærere «reformen av fylkesadministrasjonsskolen og rektorens profesjonelle karaktersystem for å sikre at gjennomsnittlig lønnsinntektsnivå for obligatoriske utdanningslærere ikke er lavere enn gjennomsnittlig lønn og inntektsnivå for lokale embetsmenn, og effektivt reduseres Byrden for grunnskolelærere og ungdomsskolelærere som ikke har noe med utdanning og undervisning å gjøre.Gjennomføre obligatorisk overvåking av utdanningskvalitet og balansert utvikling av høy kvalitet, og skape aktivt balanserte fylker med høy kvalitet.Akselerer byggingen av gruppebasert skolegang, skoledistriktsledelse og bygging av urbane og landlige skoler, og reduserer gradvis gapet mellom urbane og landlige, regionale og mellom skoler.Konsoliderer og utvider resultatene av fattigdomsbekjempelse i utdanning effektivt, kobler effektivt revitalisering av landsbygda og normaliserer for å kontrollere slippforsikringen.

13. Implementere kravene om «fem utdanning».Forbedre det moralske utdanningsarbeidssystemet, forbedre kvaliteten på ideologiske og politiske kurs og bygge et samarbeidsmønster.Kaiqi går til en god kroppsøvingsklasse, forbedrer ligasystemet, gjennomfører overvåkning av fysisk kondisjon og sikrer at studentene trener ikke mindre enn en time hver dag, og hver student har 1 eller 2 sportsferdigheter.Forbedre estetisk utdanning og hjelpe hver student med å lære 1 eller 2 kunstferdigheter.Styrke arbeidsutdanning og dyrke studentenes arbeidsvaner.

14. Styrke læreplanundervisningsledelse.Skolen bør forbedre forskrifter om undervisningsledelse, samvittighetsfullt implementere den nasjonale læreplanplanen, og strengt følge læreplanstandardene for å undervise, slik at de skal undervise for å sikre at studentene oppfyller de nasjonale standardene for akademisk kvalitet.Utdanningsavdelingen skal styrke tilsynet med implementering av læreplaner og strengt forby skolens atferd etter ønske, endre vanskeligheter, justere fremdriften, forberede seg på forberedelser på forhånd, arbeide på forhånd, overskride standardene, enhetlige undersøkelser og testrangeringer.Implementerer strengt kravene i karaktersystemet for undersøkelsesresultatene, og overvinner resolutt tendensen til poengsummen.Gi full spill til den ledende rollen som lærere, fokuser på inspirasjon, interaktiv og undersøkelsesundervisning, og forbedre studentenes læringseffektivitet i klasserommet.Fremmer aktivt tilknytning av ung vitenskap for å hjelpe studentene med å forberede seg til påmelding.

15. Utdyp påmeldingsreformen av undersøkelser på videregående skole.Fremme reformen av opptaksprøven på videregående skole, forbedre testing og resultater, utdype reformen av ordinære indikatorer for påmelding av videregående skoler til skolereform, og sikre at 100%av den ordinære påmeldingsplanen for høy kvalitet på videregående skole vil bli tildelt til Junior High School i 2023.Styrke konstruksjonen av proposisjoner, følger studiet av testen og forbedre kvaliteten på proposisjonene i inngangseksamen for ungdomsskolen.Standardiser uavhengig påmelding av videregående skoler, påmelding om påmelding og forhindrer ulovlig påmelding og ondskapsfull konkurranse.

16. Integrert kvalitetsevalueringssystem.Partikomiteer og regjeringer på alle nivåer må etablere et riktig begrep om politiske prestasjoner, og det er strengt forbudt å utstede skoler og lærere å evaluere skoler og lærere med en ensidig studiefrekvens.Vi vil samvittighetsfullt implementere retningslinjene for evaluering av kvaliteten på obligatorisk utdanning, og inkludere effektiviteten av «dobbel reduksjon» -arbeidet i fylkets og skolens obligatoriske utdanningskvalitetsevaluering.

For det tredje, garanti tiltak

17. Sørg for skoleforholdene på skolen etter skoletid.I henhold til skoleskalaen og standardene for fakultetet og personalet på grunnskoler, koordinerer de utarbeidelsen av samlingen og samsvarer rettidig med lærere med lærere.Alle lokaliteter skal, i samsvar med provinsielle nivåer som finansierer garanti, avklare relevante standarder og subsidiere økonomisk øvelse og operasjonell rådgivningsaktiviteter som enhetlige organisasjoner.Etter at tjenestemidler etter klassen hovedsakelig brukes til å delta i subsidier av lærere og relatert personell etter klassen. .For personell etter skolepost for å tilby post -school -tjenester, kan etter -skoletjenestesubsidier styres av arbeidskraftskostnader.Undersøk og håndtere lærernes kompensasjonskurs utenfor campus i samsvar med lover og forskrifter, inntil lærerne blir opphevet.

18. Fremme koordinert utdanning av hjemmeskoler.Avklare ansvaret for familieopplæring, etablere et vanlig hjemmebesøkesystem, kommunisere nøye med hjemmeskoler, innovere metoden for innovasjon og fremme konstruksjonen av samarbeidsutdanningssamfunnet.Veiled foreldre for å etablere et riktig syn på foreldreskap og talent, rasjonelt bestemme forventningene til barns vekst, og strebe etter å danne en konsensusreduksjonskonsensus.Utdanningsavdelingen skal samarbeide med Women’s Federation og andre avdelinger for å drive en foreldreskole eller online -veiledningsplattform for familieutdanning.

19. Streng opplæring av reklamekontroll.Partikomiteer og myndigheter og avdelinger for markedstilsyn på alle nivåer, bør styrke tilsynet med opplæring av opplæring for å sikre at mainstream media, nye medier, offentlige steder, forskjellige reklametavler og online plattformer som ikke -publisering eller kringkasting utenfor skoletreningen annonser.Kommersielle reklameaktiviteter må ikke utføres i grunnskoler og barnehager, og det er ikke lov til å bruke grunnskoler og ungdomsskoler og barnehage lærebøker, undervisning i hjelpemateriell, øvelser, skrivesaker, undervisningshjelpemidler, skoleuniformer, skolebusser, etc.Undersøk og håndtere opplæring av ulovlig annonseringsatferd i samsvar med lover og forskrifter.