×

Kinesisk kommersiell romfart "ta av potensialet" | Decoding Commercial Aerospace

Kinesisk kommersiell romfart "ta av potensialet" | Decoding Commercial Aerospace

Hvis du åpner kolonnen:De siste årene, drevet av flere faktorer som nasjonal politikk, teknologisk innovasjon, etterspørsel etter markedet og kapitalinjeksjon, har landets kommersielle romfart begynt å dra nytte av skalaen og kontinuerlig injisere ny kinetisk energi for å fremskynde utviklingen av ny kvalitet .I år ble «Commercial Space» skrevet inn i en regjeringsrapport for første gang.I dag er «China Aerospace Day». av kommersiell romfart i mitt land.

Hainan Commercial Aerospace lanseringssted under bygging

I Yizhuang, Beijing, er det flere private rakettbedrifter med de høyeste verdivurderinger i det kinesiske markedet i ett område med en radius på to kilometer. For lansering; For applikasjonstjenester har mitt lands kommersielle luftfartsindustriskjede åpnet en full hestekrefter for å utvikle et «raskt spor».

Data viser at i 2023 var antallet nye selskaper innen kommersiell romfart i mitt land 113 000, en økning på 29%år -årlig; år.I år ble «Commercial Space» først skrevet inn i en regjeringsrapport som en «ny vekstmotor».I denne globale «Interstellar Competition» løfter kinesisk makt «av».

Lag en satellitt som en «bilbygning»

Å gå inn i satellittfabrikken i tid og rom Daoyu ligger i Taizhou Bay New District, Zhejiang.Dette er Kinas første kommersielle satellitt -superfabrikk med komplette støttende evner, og det er også fødestedet til Geely Automobile.

Robotarmen på produksjonslinjen for tid og romsatellittfabrikkarbeid fleksibelt

Time and Space Daoyu er en vitenskapelig og teknologisk innovasjonsforetak under Geely Holding Group. og integrering av forskjellige modeller og spesifikasjoner. Produksjonskostnaden er omtrent 45%.

Slik satellittproduksjonsstyrke nærmer seg verdens ledende nivå.

I 2019 begynte American Space X (Space Discovery Company) å redusere kostnadene gjennom produksjonsmodellen som ligner på bilmonteringslinjen.Nå har den månedlige produksjonskapasiteten til satellittfabrikken i Redmond i USA nådd 120; per uke.

Utviklingen av kommersiell romfart, «satellittproduksjon» er det første nivået som passerer.De siste årene har mitt lands satellittproduksjonsbedrifter brukt det innenlandske industrisystemet for å åpne for en kommersiell forsyningskjede og bygge en fleksibel intelligent satellittproduksjonslinje, noe som har redusert kostnadene for stjerneproduksjon i stor grad. «til» industriprodukter «i fortiden.

Galaxy Aerospace Technicians utvikler nettbrett -satellitter

Mitt lands kommersielle satellittproduksjon «Unicorns» -an Galaxy Aerospace (Beijing) Technology Co., Ltd.s tilnærming er å endre strukturen og bruke et flatt lag for å oppnå lag med stabling Samtidig er konfigurasjonen bidrar til å oppnå storskala lav -kostnadsmasseproduksjon, og den kan også bære flere belastninger.

Fra perspektivet til Wang Runfu, sekretær for partikomiteen og visedirektør for 510 Institute of Aerospace Technology Group, er det også nødvendig å vurdere design, produksjon, testing, testing av satellitter og produkter fra perspektivet til multi -stjerner og Selv konstellasjoner.

Den relevante personen som har ansvaret for Galaxy Aerospace avslørte for reporteren av China Electronics News at selskapet utvikler en neste generasjons satellitt nøyaktig som «Space Flying Carpet». Satellitter for å ha flere funksjoner når du sender signaler.

For å overvinne det langsommere problemet med den avtagende hastigheten til mikrobølgeovn digitalt passering av stjernebildetettverket, etter flere års forskning, har det langlys satellittteknologi -teamet fullt forstått stjernene og Galaxy Laser High -hastigheten kommunikasjonsteknologi.»Hvis den tradisjonelle kommunikasjonshastigheten for mikrobølgeovn sammenlignes med sykkelfeltet, kan laserkommunikasjonsmetoden brukes, og sykkelfeltet kan utvides til ti baner og til og med hundre baner.» Forskningskontor for satellittinformasjon og kommunikasjonsteknologi.Under forutsetning av å sikre at satellittprestasjonsindikatorer ikke synker, har noen satellitter i selskapet falt fra 400 kilo til 20 kg, og utviklingskostnadene og lanseringskostnadene har falt kraftig.

Opprett «flyktning» transportkapasitet

Data viser at i 2023 nådde landets lansering av jernbanenivå 67 runder, forfriskende poster, og utgjorde 30 % av verdens totale lansering, rangert som nummer to i verden.Imidlertid lanseres private raketter 13 ganger, og utgjør bare rundt 20%av Kinas totale lanseringsoppgaver.Derimot nådde den totale amerikanske lanseringen i utgangspunktet 116 runder, hvorav Space X varte i 98 runder, og lanseringskvaliteten nådde omtrent 1200 tonn, og utgjorde omtrent 80%av den globale lanseringskvaliteten.

Hvis transportkapasiteten bestemmer fasen av luftfartsaktiviteter, er kostnadskontrollen det grunnleggende kravet for raketthøyfrekvensen.

12. april frisket Space X Falcon nr. 9 Rocket Reusing World Record

Space X er «modellstudenten» for kostnadskontroll.Sun Meiyu, direktøren for Sky Information Research Office til Sidi Think Tank Radio Management Institute, sa i et intervju med China Electronics News Reporter at Space X la vekt på repeterende og generalisering av nøkkelkomponenter.80%av Falcon-1-raketter er basert på gjenbruk.

Forretningsutsiktene for å resirkulere raketter er brede. Et uunngåelig valg for miljøvennlig utvikling.

Når det gjelder å fremme gjenbrukbar bruk av rakettoppskyting, har mitt lands kommersielle rakettselskap nylig «Jiebao Frequency» for å markedsføre raketten til å bli et «flyvning» bærerverktøy.

Vertikal resirkulering er den mainstream tilnærmingen som kommersielle rakettbedrifter kan gjenbruke etter rakettoppskytningen.I 2013 oppnådde Space X «蚱蜢» -raketten vellykket vertikal flygende vertikal landing, og landet nøyaktig til lanseringsbordet etter heis 744 meter i testen.Ti år senere, i 2023, kan den interstellare ære bilaterale nr. 2 gjenbrukes for å bruke den flytende oksygenmetanverifiseringsraketten for å gjennomføre en flytest ved Jiuquan Satellite Launch Center i landet mitt. Målet har en horisontal forskyvning på 50 meter, og rakettlandet er stabilt og nøyaktig.

Star Honor Bi -urve nr. 2 Vertikal start -av og landing og gjenbruk av flytest

«Totalt sett er landets kommersielle rakettteknologi omtrent 10 år bak Space X, men den relativt progressive hastigheten har vært i samsvar med Space X, selv i noen aspekter, er vi litt mer.» , sa til «» China Electronics News Reporter.

Implementering av rakettene gjentatte ganger brukt, er flytende drivstoff et teknisk valg som ikke kan omgås, og er den generelle retningen for den «gjenbrukbare» utviklingen av kommersielle raketter.I april 2023 var Beijing Tianbing Technology Co., Ltd.s første flytende motorbærerrakett med hell; Rakettpilmaterialer, som er sjelden globalt;

«Kinas kommersielle rakettindustri er i ferd med å fullføre de første ti årene fra» 0 til 1 «-trinnet. av Blue Arrow Aerospace og administrerende direktør.Selskapets Suzaku nr. 3 -raketter forventes å ha den første flyturen i 2025. Raketten er en gjenbrukbar bærerbasert bærerbasert bærerbasert bærerakett med flytende oksygenmetan.

Jiang Yi avslørte at selskapet blir gjenbrukt på transportøren «bilateral nr. 3», som kan oppnå sin første flytur i 2025.For tiden utfører raketten detaljert design- og igangkjøringsarbeid, og i år vil fullføre bakketesten for hvert system.Antall gjenbrukstidsdesignindikatorer er ikke mindre enn 20 ganger.

I følge ideen om Space X -grunnlegger Martsk, hvis selskapet utviklet den tunge raketten «Star Ship» utviklet av selskapet, hvis det er vellykket, kan lanseringskostnadene reduseres til $ 2 millioner hver gang Det kan sendes til verdensrommet, og 100 mennesker kan sendes til verdensrommet.Men for ikke lenge siden mistet den tredje testflukten til «Star Ship» kontakten etter vellykket testing.Dette betyr at rakettene fremdeles har en viss avstand som en plan for romfart.

JIEB milliarder -dollar applikasjonsmarkedet forventes

En voldsom «kortkrigføring» pågår en bane -bane på 200 til 2000 kilometer unna jorden.Fra april i år har Space X planlagt 42 000 «Star Chain» for å lansere over 6000 satellitter med hell, som betjener 72 land og regioner, og antall brukere oversteg 2,3 millioner.I følge Musk har stjernekjeden begynt å tjene penger på slutten av fjoråret; forventes å bli lansert i første halvår i år.

Lav -track -romkapasiteten er begrenset, men det kommersielle rommet til satellittinternett er ubegrenset.I følge data utgitt av Verdensbanken, er det fortsatt mer enn 70%av det geografiske rommet på jorden, som involverer 3 milliarder menneskers unnlatelse av å oppnå internettdekning.Det tradisjonelle bakkekommunikasjonsryggradnettet er vanskelig, og driftskostnader i tøffe miljøer som hav, ørken og fjellområder.Derfor er kommersiell romfart ikke bare en slags kommersiell oppførsel, men for å fremme implementeringen av nasjonal strategi gjennom kommersiell drift.

I følge Chen Shanzhi, visedirektør og sjefsingeniør i Kina Xinke, er den nåværende down -Star -kommunikasjonskapasiteten til lav -orbital satellitter omtrent 20G -bit/sekund. Verdien er også det ligger i å tjene alle samfunnslag.

I et intervju med China Electronics News Reporter sa han at i fremtiden, med utvidelse av etterspørselen etter industrien, forventes lav -orbit -satellitter å utforske, miljøovervåking, lav -fotorasjonsøkonomi, vitenskapelig undersøkelse, maritim grensvarsel, katastrofe Advarsel, nød- og redningskommunikasjon for applikasjonsscenarier for industrien gir sterk støtte.I følge hans statistikk legger fiskere, gjetere og skogvakter i grenseområdene alene i vårt land alene opptil 20 millioner brukere som har etterspørsel etter lav -orbit -satellitt -internett.

Denne situasjonen kalte også den kinesiske versjonen av «Star Chain» for å få fart på konstruksjonen.Allerede i 2021 ble en ny Central Enterprise China Satellite Network Group Co., Ltd. opprettet og planlagt en «GW Constellation» -plan, det vil si omtrent 1 2900 satellittnettverk ble utført innen 2035.Den industrielle basen G60 som ligger i Songjiang, planlegger Shanghai en satellittinternetplan med totalt 12 000 enheter. nettverksbehov.

I januar i år ga departementet for industri og informasjonsteknologi og andre syv avdelinger ut «implementeringsuttalelser om å fremme innovasjon og utvikling av industriell innovasjon i fremtiden», og foreslo forskning på nøkkelteknologier som 6G, satellittinternett og og Direkte satellitt på mobiltelefoner.

China Telecom Satellite Co., Ltd. har lansert en direkte -koblet satellittproduktteknologiforskning på mobiltelefon direkte -koblet satellittproduktteknologi, som har blitt lansert i nesten to år. tid i verden.Siden den gang har en rekke mobiltelefonprodusenter som Huawei, OPPO og Honor suksessivt lansert to -veis satellittkommunikasjonsfunksjoner for å åpne for fusjonen av 4G/5G mobile kommunikasjonsnettverk på bakken med Tiantong satellittnettverk.

Fotsporene til satellittkommunikasjon «kommer på bilen» har også åpnet.Bilselskaper som Chang’an, Ji Yan, Geely Galaxy og Xiaomi har også kommet frem til fremdriften i bilsatellittkommunikasjonsteknologi eller de nyeste patentene.

Satellitt internett passasjerbil pol 001

Den relevante personen som har ansvaret for China Telecom fortalte China Electronics News Reporter at neste trinn vil fokusere på viktige produktapplikasjoner som «5G+Satellite Base Station» og «5G IoT+Satellite» for å gi kundene intelligente omfattende informasjonstjenester for den Integrering av himmel og jord, skytettverk integrasjon og alle ting.

Satellittapplikasjonsmarkedet betyr at i tillegg til retningslinjer og kapital, er den endogene motivasjonen for kommersiell luftfartsutvikling blitt aktivert.Liu Baiqi, styreleder i Xinghe Power, har talt en konto.Å dømme fra bransjens erfarne «10 ganger teori», er størrelsen på applikasjonsmarkedet dannet av satellitter vanligvis mer enn 10 ganger for maskinvareinvestering.

Imidlertid er dette markedsområdet ikke fullt ut.I følge Gu Xingfa, en forsker ved Institute of Air Information Innovation of the Chinese Academy of Sciences, er den nåværende kommersielle luftfartsindustrien som en «Dumbbell». svak, som begrenser nedstrøms applikasjonsutvikling.I dag er kommersielle luftfartssirkler flere raketter, lanseringsstasjoner og satellitter, som viser at «råvarene» som kreves for utvikling er tilgjengelige. Satellittdata -popularisering.

Trenger politisk kapitalstøtte

For to måneder siden fullførte Shanghai Yuanxin Satellite Technology Co., Ltd. en runde en finansiering på 6,7 milliarder yuan, og satte en oversikt over Kinas kommersielle luftfartsindustri, noe som gjenspeiler tilliten og forventningene til investeringsinstitusjonene for den fremtidige utviklingen av Kinas kommersielle luftfartsindustri .

I løpet av de siste to årene har gründer- og finansieringspoulariteten til kommersielle romfartspor fortsatt å øke.Data viser at antallet nye foretak innen kommersiell romfart i 2023 var 113 000, en økning på 29%år -årlig sammenlignet med 2022; av finansiering var 66.

«Kommersiell romfart er en industri med relativt lang FoU -syklus og store investeringer i investeringer, og krever mye kapitalinvestering. Samtidig må den også integrere ressurser med høy kvalitet og teknologisk innovasjon oppstrøms og nedstrøms for å absorbere mer FoU -talenter. «Sa Jiang Yi til reporterne.

Kommersiell romfart har blitt høyfinansierende «Xiangxiang», som også er nært knyttet til støtte fra nasjonal politikk og utviklingstrenden for industrien.I 2023 foreslo den sentrale økonomiske arbeidskonferansen at noen strategiske fremvoksende næringer som biologisk produksjon, kommersiell romfart og økonomi med lav ulykke ble skapt.I løpet av de to nasjonale øktene i år ble kommersiell romfart først skrevet inn i en regjeringsrapport som en «ny vekstmotor».

Mi Lei, grunnleggende partner for China Science and Technology Chuangxing, fant at de fleste av investorene i kommersiell romfart har vært «National Character» -fondet og lokale myndigheters industrielle midler siden 2024.I det tidlige stadiet var kapitalen for å støtte kommersiell romfart hovedsakelig risikokapitalfond.

Som en av nøkkelparkene i Hainan Free Trade Port, gjennomføres Wenchang International Aerospace City at «å bygge en stor vitenskapelig og teknologisk innovasjonsbase i romfeltet. Sikret på internasjonale standarder, ledet av luftfartsteknologi, med fokus på utviklingen av luftfartslansering og støttetjenester, Aerospace High -end Product Research and Development, Aerospace Big Data Development and Application, International Aerospace Exchange Cooperation og andre «Aerospace+» -områder.

Offentlige industrifond løper inn i feltet.For å bygge en 10 milliarder -nivå Aerospace Satellite Industry Cluster, i mars, ga Zhengzhou Airport Economic Comprehensive Experimental Zone ut kunngjøringen av Zhengzhou Airport Industry Investment Guidance Fund på den offentlige samlingen av underfundforvaltningsbyråer. midler i andre industriområder og dets underinndelte spor.

Shanghai G60 Satellite Internet Industry Base

«Shanghai kommune som fremmer utviklingen av kommersiell romfart og bygger en rominformasjonsindustri Highlands Action Plan (2023-2025)» foreslår tydelig at den forbedrer den industrielle økologien fra spesielle midler og industrielle midler til støttepolitikk.Bygg multistrukturerte industrielle midler og forbedre relatert industriell støttepolitikk.